Tο επίπεδο εμπιστοσύνης μειώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας και περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία κινδυνεύουν σήμερα να είναι λιγότερο ενημερωμένοι, να είναι ανενημέρωτοι ή παραπληροφορημένοι σχετικά με τη νόσο τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ανέφερε σε έκθεσή του το Ινστιτούτο.
“Η σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που είναι ευάλωτοι απέναντι στην παραπληροφόρηση σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι λιγότερο εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει την κρίση της παραπληροφόρησης στη διάρκεια του δεύτερου κύματος και του χειμώνα που έρχεται”, δήλωσε ο διευθυντής Ράσμους Κάις Νίλσεν.
Η εμπιστοσύνη στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς ως πηγή πληροφόρησης για την πανδημία μειώθηκε τον Αύγουστο στο 45% από 57% που ήταν τον Απρίλιο.
Η καθημερινή χρήση των ειδήσεων για την COVID-19 μειώθηκε κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες κατά την ίδια περίοδο–από 79% στο 55%–σημειώνεται στην έκθεση.
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καλά ενημερωμένοι, σημαντικές μειονότητες–περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι–θεωρούν ότι ούτε τα μέσα ενημέρωσης ούτε η κυβέρνηση τους εξήγησαν τι θα πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας είναι ένα ερευνητικό κέντρο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που παρακολουθεί τις τάσεις στα μέσα ενημέρωσης. Ο φιλανθρωπικός βραχίονας του Thomson Reuters, το Ίδρυμα Thomson Reuters, χρηματοδοτεί το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds









