Σε μαζικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό υποβάλλονται οι κάτοικοι μιας ολόκληρης πόλης στην Κίνα μετά από ένα μόλις θετικό κρούσμα!
Αν και η 17χρονη εργαζόμενη σε βιοτεχνία ενδυμάτων της πόλης Κασγκάρ είναι ασυμπτωματική, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό το Σάββατο κι οι Αρχές αποφάσισαν να υποβληθούν σε εξετάσεις και τα 4,75 εκατ. των κατοίκων της πόλης αυτής στη βορειοδυτική επαρχία Σιντζιάνγκ με αποτέλεσμα να εντοπιστούν άλλα 137 νέα κρούσματα, όλα τους ασυμπτωματικά.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πώς μολύνθηκε η έφηβη από τον κορωνοϊό, αλλά όλοι οι υπόλοιποι 831 εργαζόμενοι στη βιοτεχνία διαγνώστηκαν αρνητική. Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές όλα τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν την Κυριακή στην Κασγκάρ συνδέονται μ’ ένα άλλο εργοστάσιο, όπως ανέφερε η South Morning Post.
Mέχρι χθες το απόγευμα είχαν κάνει εξετάσεις πάνω από 2,84 εκατ. κάτοικοι της πόλης και τα υπόλοιπα τεστ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο Τρίτη. Στο μεταξύ τα σχολεία στην πόλη παραμένουν κλειστά κι οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να φύγουν, εκτός και αν έχουν μαζί τους ένα αρνητικό αποτέλεσμα από διαγνωστικό τεστ.
(iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν λέει ότι κατέθεσε “δίκαιη” πρόταση για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων
- Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο – 32χρονος Πακιστανός επιτέθηκε με δρεπάνι σε ομοεθνή του
- Έκλεψαν σπάνιο αρχαίο βραχιόλι ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Αιγύπτου- Τρεις συλλήψεις
- Αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη – Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
- Ζαχαριάδης: Η ΝΔ, αντί να καλέσει τους γαλάζιους κλέφτες, κάλεσε δύο πεθαμένους να καταθέσουν στην Εξεταστική
- Τι δήλωσε ο Τσιάρας για τις πληρωμές των αγροτών
- Πάτρα: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 11,85% για τον Οργανισμό Λιμένος το α’ εξάμηνο του 2025
- Ο Τραμπ μπέρδεψε την Αρμενία με την… Αλβανία, video
- Υπ. Μετανάστευσης: Δεν ανεστάλη επ’ αόριστον η έκδοση απορριπτικών αποφάσεων από πλευράς Υπηρεσίας Ασύλου
- Αεροδιακομιδή 50χρονης τετραπληγικής από τη Γερμανία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης
Κύρια Θέματα

















