του αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Βρουλή και άλλων εμπλεκομένων με την υγειονομική κατάσταση της δομής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη σύσκεψη, «επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα και η επάρκεια των υπηρεσιών και αποφασίστηκε – μετά από τις συστάσεις των ειδικών- να συνεχιστεί ο υγειονομικός αποκλεισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως έχει τεθεί από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου».
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο νησί και πραγματοποίησε 719 ελέγχους, ενώ το κλιμάκιο ενισχύεται με δύο επιπλέον γιατρούς. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, 67 αιτούντες άσυλο είναι θετικοί στον ιό και σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ασυμπτωματικοί.
Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η περιφέρεια με χρηματοδότηση του υπουργείου Μετανάστευσης θα επαναλειτουργήσει ιατρείο μέσα στη ΒΙΑΛ. Επίσης, τόνισε ότι «η δομή θα παραμείνει σε υγειονομικό αποκλεισμό για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί. Η αστυνομία θα ενισχύσει τις προσπάθειες επιβολής του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δομή δεν έχει εξωτερική περίφραξη».
Τέλος, πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους και στον τοπικό πληθυσμό, «ενώ το νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κρίση και θα ενισχυθεί περαιτέρω, όπως απαιτείται».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες
- Τα Jingle Bells από τη…Μογγολία σε τέκνο ρυθμό έγιναν viral στο διαδίκτυο, vid
- Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία και μοίρασε γλυκά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ









