Για την αύξηση των κρουσμάτων ακόμη και πάνω από τα 900 ημερησίως πανελλαδικά μίλησε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου.
Η ίδια σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που έκανε λόγο για 935 κρούσματα, τόνισε γίνονται πανελλαδικά πολύ περισσότερα τεστ σε σχέση με την περίοδο της άνοιξης όπου στην Ελλάδα είχε επιβληθεί lockdown.
Συγκεκριμένα ο αριθμός των τεστ που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες ανέρχεται στα 20.000-24.000 όπως ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε παραδεχθεί στην ενημέρωση της Παρασκευής.
Επιστρέφοντας στις δηλώσεις της κ.Κοτανίδου, η ίδια αποκάλυψε πως ο αριθμός των τεστ σήμερα είναι 20 φορές πιο μεγάλος από τα τεστ που διενεργούνταν κατά την περίοδο της καραντίνας:
Επειδή έγινε στο παραπάνω απόσπασμα μία άτυπη σύγκριση ανάμεσα στα τεστ που έγιναν την περίοδο της άνοιξης (1ο κύμα κορωνοϊού) και στο τι γίνεται σήμερα, σας παραθέτουμε μερικά πολύ αντιπροσωπευτικά στοιχεία.
Τα μαθηματικά είναι απλά.
Με πειστήριο την σχετική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στη χώρα το τρίμηνο Μαρτίου-Μαϊου είχαν ξεπεράσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα 2.500, όταν πανελλαδικά τα τεστ που γίνονταν ημερησίως κυμαίνονταν ως επί το πλείστον γύρω στα 1.000-2.000.
Τα διαγράμματα είναι ενδεικτικά:


Η σχέση μεταξύ διακύμανσης στον αριθμό των κρουσμάτων και διενέργειας διαγνωστικών τεστ είναι αμεσότατη!
Σημειώνεται πως η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε 25 ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ όσον αφορά τα τεστ που γίνονται ανά κρούσμα κορωνοϊού:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









