Η συνεργασία για τον κοινό σκοπό είναι ο μοναδικός τρόπος από τον οποίο θα βγούμε με ασφάλεια από αυτή την πανδημία, επισημαίνει περαιτέρω ο κ. Γκουτέρες.
Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρεται στις επιπτώσεις της πανδημίας στους φτωχούς. «Η πανδημία του COVID-19 αποτελεί μία διπλή κρίση για τους πιο φτωχούς του κόσμου. Πρώτον, αυτοί διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό ενώ έχουν την μικρότερη πρόσβαση σε ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεύτερον, πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πανδημία μπορεί να ωθήσει φέτος 115 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, την πρώτη αύξηση για δεκαετίες. Οι γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο γιατί είναι πιθανότερο να χάσουν τις δουλειές τους και λιγότερο πιθανό να έχουν κοινωνική ασφάλεια» αναφέρει χαρακτηριστικά .
Σε αυτές τις ιδιαίτερες εποχές, ο κ. Γκουτέρες προτάσσει πως «χρειαζόμαστε ιδιαίτερες προσπάθεις για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια» και υπογραμμίζει ότι «η πανδημία απαιτεί ισχυρή κοινή δράση».
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να επιταχύνουν τον οικονομικό μετασχηματισμό επενδύοντας σε μία πράσινη, βιώσιμη ανάκαμψη και προσθέτει: «Χρειαζόμαστε μία νέα γενιά προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας που θα καλύπτουν και όσους εργάζονται στην άτυπη οικονομία».
photo screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Γιάννης Βογιατζής κλείνει τα 100 και η Φίνος Φιλμ του αφιερώνει συγκινητικό βίντεο
- Κραν Μοντάνα: Ξεκίνησε η ταυτοποίηση των θυμάτων – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον “πύρινο εφιάλτη”, vid
- Το ΒΙΝΤΕΟ με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να διασκεδάζει που έγινε viral
- Ρεκόρ για τον έναν αιώνα της δημόσιας ραδιοφωνίας στην Κροατία: 100 παρουσιαστές στα μικρόφωνα επί 100 ώρες
- Χιονιάς-Γάτα σημειώσατε… 1, vid
- Μακάβριο εύρημα στο λιμάνι του Βόλου: Βρέθηκε σορός άνδρα αγνώστων στοιχείων
- Γουίλιαμ και Κέιτ εύχονται για την Πρωτοχρονιά αλλά μια φωτογραφία…δεν πήγε καλά!
- Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε “το δράμα” κατά τη διάρκεια των βασιλικών διακοπών
- Ετοιμάζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τα Θεοφάνεια και τον καθαγιασμό των υδάτων
- Ηράκλειο: 32χρονος επιτέθηκε βίαια στον πατέρα του και συνελήφθη – Στο νοσοκομείο ο 74χρονος









