Δεν επετράπη σε 15χρονο μαθητή στη Σουηδία να ποζάρει σε σχολική φωτογραφία ενώ φορούσε σταυρό νωρίτερα μέσα στο φθινόπωρο. Ωστόσο, άλλοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φορούν τα δικά τους θρησκευτικά σύμβολα, ανέφερε η χριστιανική εφημερίδα «Dagen».
Σύμφωνα με τη χριστιανική εφημερίδα «Dagen», δεν επετράπη σε έναν 15χρονο μαθητή στη Σουηδία να ποζάρει σε σχολική φωτογραφία φορώντας τον σταυρό του. Παρά ταύτα, άλλοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φορούν τα δικά τους θρησκευτικά σύμβολα.
«Φορούσα ένα μοβ πουλόβερ με γιακά, ο σταυρός μου κρεμόταν στο εξωτερικό. Είχα μια αρκετά μεγάλη αλυσίδα και ένα μεταλλικό σταυρό με τον Ιησού πάνω του» είπε το αγόρι στην εφημερίδα.
Σύμφωνα με τον 15χρονο, ο οποίος ήθελε να παραμείνει ανώνυμος, μια γυναίκα φωτογράφος του ζήτησε να αφαιρέσει τον σταυρό, διαβεβαιώνοντας ότι θα ήταν προσβλητικό να τον συμπεριλάβει στη φωτογραφία του σχολείου. Το αγόρι ομολογουμένως σοκαρίστηκε, αλλά υπάκουσε και έβαλε τον σταυρό στην τσέπη του.
Σημειώνεται ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε στον οργανισμό για την ισότητα «Ombudsman».
«Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μικροπράγμα. Αλλά τελικά αφορά το είδος της κοινωνίας που θέλουμε και την αξία της θρησκευτικής μας ελευθερίας» είπε ο πατέρας του παιδιού και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να αντιδράσουμε στην ”κώφωση” που υπάρχει όσον αφορά τη θρησκεία, ιδίως για τα χριστιανικά παιδιά και τους νέους».
«Αυτό θα ήταν τρομερή κατάχρηση. Αλλά όταν είναι χριστιανικό σύμβολο, τότε δεν φαίνεται τόσο επικίνδυνο» ισχυρίστηκε ο πατέρας.
ΠΗΓΗ: Sputnik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπό όρους έγκριση στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
- Το ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΣΟΚ με τον… Καραϊσκάκη να υψώνει τη σημαία του κόμματος
- Γερμανία: Μέτρα για την συγκράτηση των τιμών των καυσίμων ψήφισε η Bundestag
- Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 39χρονου κρατούμενο των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας
- Πούτιν: «Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν συγκρίνονται με εκείνες της πανδημίας» – Vid
- ΤτΕ: Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Φεβρουάριο
- Την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το Ιράκ ανακοίνωσε η Άγκυρα
- Εποχή αβεβαιότητας: «Η παγκόσμια τάξη έχει αμετάκλητα αλλάξει»
- Σπάνια μετάλλαξη δίνει σε αλεπού απόχρωση που δεν έχετε ξαναδεί (Photo)
- ΟΑΣΘ-Θεσσαλονίκη: Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήρια









