Συγκεκριμένα, στη νέα γραπτή δήλωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει εξ ονόματος των 27 ότι “η ΕΕ εκφράζει τη σοβαρή της ανησυχία για την απόφαση να προχωρήσει στο ΄άνοιγμα` από τις 8 Οκτωβρίου 2020 μέρους της περιφραγμένης περιοχής στο Βαρώσι, μετά την ανακοίνωση που έγινε στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου 2020”.
Η ΕΕ υπογραμμίζει “τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα συνεχίσει να καθοδηγείται από αυτά τα ψηφίσματα, ιδίως τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.
“Από την άποψη αυτή, η ΕΕ επαναλαμβάνει ότι ο πλήρης σεβασμός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι ζωτικής σημασίας και ζητεί την άμεση αντιστροφή των πρόσφατων ενεργειών”, τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξ ονόματος των 27.
“Η ΕΕ υποστηρίζει την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και παραμένει πλήρως δεσμευμένη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα της του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 και 789 της ΣΑΗΕ, και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ”, τονίζει.
“Περιμένει το ίδιο και από την Τουρκία. Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων διορίζοντας, μετά την επανάληψη τους , έναν εκπρόσωπο στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ”, καταλήγει.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρετανία: Προς απαγόρευση οι διαδηλώσεις έξω από τα σπίτια εκλεγμένων αξιωματούχων
 - Αυτός θα είναι ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην σύνοδο κορυφής της G20
 - Συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
 - Ο Τραμπ καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μην ψηφίσουν τον αριστερό Μαμντάνι
 - Η σοκαριστική αποκάλυψη για την οικογένεια του Τζακ Νίκολσον: Η αδελφή του ήταν η μητέρα του
 - Με την Κ. Γκίλφοϊλ θα συναντηθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
 - Στην Κόκκινη Πλατεία κατέθεσε λουλούδια ο Β. Πούτιν, vid
 - Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 30χρονος που απείλησε με ψαροντούφεκο τους γονείς του
 - Κάλας: «Στόχος να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. μέχρι το 2030», vid
 - Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες πληρωμών
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








