Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Ahram, σε τηλεοπτική ομιλία του κατά τη διάρκεια του 32ου Πολιτιστικού Συμποσίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αιγύπτιος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη προάσπισης του κράτους, ιδίως εν μέσω αναδυόμενων προκλήσεων και νέων τύπων πολέμου.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νέοι πόλεμοι που μετατρέπουν την κοινή γνώμη σε εργαλείο για την καταστροφή του κράτους… Οι προκλήσεις στην Αίγυπτο είναι τεράστιες και μπορούμε να συνασπιστούμε εναντίον τους», είπε, προσθέτοντας ότι το έθνος δεν θα νικηθεί από έναν εξωτερικό πόλεμο.
Ο αλ Σίσι δήλωσε ότι το αιγυπτιακό κράτος μπορεί να ξεπεράσει όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, προσθέτοντας ότι δεν υπερβάλει όταν προειδοποίησε προηγουμένως για μεγάλες αναδυόμενες προκλήσεις. «Θα είμαστε επιτυχημένοι. Χτίζουμε και δεν καταστρέφουμε. Ο Θεός θα μας βοηθήσει », είπε.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου υπογράμμισε τη σοβαρότητα της αποσταθεροποίησης. «Η πρόκληση που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η σταθερότητα του κράτους και η συνειδητοποίηση του έθνους. Θυσιαζόμαστε μέσω δουλειάς και προσπάθειας για να προωθήσουμε τη χώρα προς τα εμπρός», τόνισε.
Ο αλ Σίσι τόνισε την αστάθεια μετά την αιγυπτιακή επανάσταση του 2011, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη «ανθεκτικότητας του έθνους έναντι τέτοιων αποσταθεροποιητικών προσπαθειών».
«Όσοι προσπάθησαν να φτάσουν στην εξουσία το 2011 κατάφεραν να το κάνουν ενώ το κράτος βρισκόταν στον όλεθρο» ανέφερε δε.
Απέρριψε όλες τις εκκλήσεις για συμφιλίωση με την απαγορευμένη Μουσουλμανική Αδελφότητα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατονόμασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
«Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με εκείνους που απειλούν το κράτος και το έθνος μου… Μπορούμε να διαφωνούμε, αλλά όταν σκοτώνεις και καταστρέφεις ένα έθνος 100 εκατομμυρίων, πώς μπορώ να συμφιλιωθώ μαζί σου;» διερωτήθηκε.
(skai – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Novartis: Ενοχή για τους “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση” αποφάσισε το δικαστήριο
- Καρκίνος του προστάτη: Πρώτος σε συχνότητα στη χώρα μας και τρίτος στην Ευρώπη
- Παπαγάλοι VS Σκύλοι: Μια σχέση…αγάπης και μίσους! Τρελό βίντεο
- ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 8,696 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το 8μηνο εφέτος
- Θεσσαλονίκη: Διεθνής ημερίδα για τον Αριστοτέλη, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
- “Φέρτε με πίσω στην Ελλάδα” – Ο λόγος που Γερμανίδα θέλει να επιστρέψει στη χώρα μας! vid
- Oktoberfest 2025 στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης με δωρεάν είσοδο
- Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν Ουκρανούς στο Ιζιούμ
- Προς αλλαγή προπονητή ο Παναθηναϊκός μετά τη νέα «γκέλα»
- Όταν ο Τραμπ είχε πιάσει… επ’ αυτοφώρω βασιλιά χώρας να κοιμάται, video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
