Μπορεί οι ελπίδες της παγκόσμιας κοινής γνώμης να στρέφονται στο εμβόλιο, όπως δήλωσε προ ημερών ο επικεφαλής του ΠΟΥ, αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει, τόνισε η δρ Μαργκαρίτα ντελ Βαλ, επικεφαλής του Ισπανικού Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου Salud Global.
«Θα το ξεπεράσουμε σε μερικά χρόνια, αλλά μην περιμένουμε ότι θα είναι ένας αγώνας εκατό μέτρων. Θα είναι μαραθώνιος», δήλωσε στο MarketWatch.
H διακεκριμένη ιολόγος μίλησε και για τη δραματική πορεία της επιδημίας στην Ισπανία και την κόπωση που παρατηρείται σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού από τα περιοριστικά μέτρα, τις εντολές για το social distancing και τη χρήση μάσκας – ένα μεγάλο πρόβλημα όσο ο φονικός κορωνοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί στον πλανήτη μέχρις ότου είναι διαθέσιμα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Αλλά ως τότε θα περάσει αναπόφευκτα κι ένα μεγάλο διάστημα μέχρι την έγκρισή τους από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, την αποδοχή τους από το κοινό και τη διανομή τους.
Κι ως εκ τούτου, όπως είπε η δρ Ντελ Βαλ, οι μάσκες θα παραμένουν για ένα μεγάλο διάστημα το καλύτερο εργαλείο που διαθέτουμε απέναντι στον κορωνοϊό: «Θα πρέπει να συνηθίσουμε στη χρήση της μάσκας και τη λήψη ορισμένων μέτρων για δύο χρόνια και να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας».
Ανάλογες απόψεις εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα και ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, δρ Άντονι Φάουτσι, στη διάρκεια εκδήλωσης στο «Facebook Live» σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν εμβολιστεί το 75% με 80% του πληθυσμού στις ΗΠΑ «δεν θα εξαλειφθεί η ανάγκη να είμαστε εχέφρονες και προσεκτική με τα μέτρα για τη δημόσια υγεία», αλλά και ο διευθυντής του CDC, δρ Ρόμπερτ Ρένφιλντ, που τόνισε τον περασμένο μήνα στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι η μάσκα «παρέχει μεγαλύτερη εγγυημένη προστασία σε σχέση με το εμβόλιο» έναντι του κορωνοϊού.
(iefimerida – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ κατά Ε.Ε.: Αν βάλετε κυρώσεις θα «απαντήσουμε κατάλληλα»
- Τα… αγγλικά του Ερντογάν μπροστά σε Νιγηριανό που παίζει με τη φανέλα της Τουρκίας, video
- Ρώσοι γιατροί μετακίνησαν με τα χέρια τους ΙΧ που εμπόδιζε ασθενοφόρο, video
- Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 2 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
- Θεσσαλία: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Αεροψεκασμοί και τροποποίηση καιρού: Νέος χαμός στις ΗΠΑ για όσα επί χρόνια έλεγε ο Λιακόπουλος, video
- Λαβρόφ: Οι λεγόμενες «ειρηνευτικές δυνάμεις» θα είναι νόμιμος στόχος του στρατού μας, video
- Viral η αμήχανη στιγμή κατά την τελετή υποδοχής του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, video
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
Κύρια Θέματα

















