Τι είναι το cloud – Η επένδυση της Microsoft που έρχεται στην Ελλάδα (Vid)

Η Ελλάδα είναι μόλις η 8η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η Microsoft έχει δημιουργήσει ή πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει ένα data center region.

«Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και το cloud της» δήλωσε χτες, Δευτέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την επένδυση της Microsoft στη χώρα μας.

Τι είναι στα αλήθεια όμως το cloud και τα Data Centers που έρχονται στη χώρα μας και τι προσφέρουν;

Τα Data Centers είναι οι εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύεται τεράστιος όγκος δεδομένων και υποστηρίζουν την τεχνολογία του cloud (υπολογιστικό νέφος).

Μάλιστα, η τεχνολογία αυτή εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που αντί να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στον υπολογιστή τους ή σε κάποιον server, θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή του cloud, η οποία υποστηρίζεται και λειτουργεί χάρη στα data centers.

Ακόμη, η Ελλάδα είναι μόλις η 8η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η Microsoft έχει δημιουργήσει ή πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει ένα data center region, όπως αποκαλούνται τα συμπλέγματα κέντρων δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών μέσω του αποκαλούμενου cloud computing, το οποίο και αποτελεί την κυρίαρχη τάση όσον αφορά στις πληροφοριακές υποδομές τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως με την επένδυση της Microsoft προωθείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας με οικονομικό όφελος που μπορεί να ξεπερνά σε βάθος χρόνου το 1 δισ. ευρώ, όπως έκαναν γνωστό χτες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα.

Η data center region, όπως ονομάζονται τα συμπλέγματα data center της Microsoft, θα αναπτυχθούν στην Αττική και θα αποτελούνται από τρεις διακριτές μονάδες.

Ο λόγος που θα γίνουν τρεις διακριτές μονάδες είναι κυρίως οι αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και η εξασφάλιση απρόσκοπτης λειτουργίας σε σενάρια όπως τυχόν βλάβη του ενός, φυσική καταστροφή και άλλα.

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία τους θα αξιοποιηθεί η πράσινη ενέργεια.

sputnik/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί