Επιπλέον ναυτικά πυροβόλα για τις φρεγάτες Type 31 (vid)

Η ΒΑΕ Systems κέρδισε το συμβόλαιο για τα ναυτικά πυροβόλα που θα εξοπλίσουν τις αρχικές φρεγάτες Type 31 του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει 5 πυροβόλα Bofors 57 Mk3 ( 57 χιλ.) και ακόμα 10 πυροβόλα Bofors 40 Mk4 (των 40 χιλ.) τα οποία είναι πυροβόλα μικρού διαμετρήματος και χρησιμοποιούνται ως CIWS( Close In Weapons Systems) όντας εξοπλισμένα με τα ανάλογα πυρομαχικά. Τα πυρομαχικά που θα χρησιμοποιήσει το Βασιλικό Ναυτικό είναι τα πυρομαχικά Bofors 3P τα οποία είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν να εμπλέξουν όλα τα είδη στόχων εντός του δραστικού βεληνεκούς τους.

Τα πυροβόλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για βολές κατά παράκτιων στόχων, να εξασφαλίσουν πυρά για απλές επιχειρήσεις ειρηνευτικού τύπου και κατά μικρότερων εισερχόμενων στόχων επιφανείας. Κατά άλλων πλοίων, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά όπως τα βαρύτερα 76 χιλ. και 127 χιλ. που είναι τα τυποποιημένα διαμετρήματα.

Τα πυροβόλα, συνολικά 15 των αριθμό και για τις δύο εκδόσεις, θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της ΒΑΕ Systems στο Karlskoga της Σουηδίας και θα έχουν παραδοθεί στο αγγλικό ναυτικό την περίοδο 2023-2024. Το πρώτο πλοίο της κλάσης Type 31 θα εισαχθεί σε υπηρεσία το 2027 και αργότερα θα ακολουθήσει ίσως ακόμα μία παραγγελία για πυροβόλα που θα εξοπλίσουν πλοία της κλάσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί