Νανοδορυφόροι με τεχνητή νοημοσύνη για την υποστήριξη του διεθνούς εμπορίου

Δύο νανοδορυφόροι με δυνατότητες machine learning/ τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό την παρακολούθηση των κινήσεων των πόρων του κόσμου μας, έτσι ώστε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις βασιζόμενες σε ορθές πληροφορίες, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι νανοδορυφόροι αυτοί εκτοξεύτηκαν με ρωσικό πύραυλο Σογιούζ, μαζί με άλλους δύο δορυφόρους που θα χρησιμοποιηθούν για […]

Δύο νανοδορυφόροι με δυνατότητες machine learning/ τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό την παρακολούθηση των κινήσεων των πόρων του κόσμου μας, έτσι ώστε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις βασιζόμενες σε ορθές πληροφορίες, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Οι νανοδορυφόροι αυτοί εκτοξεύτηκαν με ρωσικό πύραυλο Σογιούζ, μαζί με άλλους δύο δορυφόρους που θα χρησιμοποιηθούν για links μεταξύ δορυφόρων. Εντάσσονται πλέον σε έναν στόλο περίπου 100 αντικειμένων σε χαμηλή τροχιά με σκοπό την παροχή δεδομένων για το εμπόριο.

Οι νέες αυτές συνδέσεις επιτρέπουν σε δορυφόρους να λειτουργούν ως αναμεταδότες, στέλνοντας δεδομένα ο ένας στον άλλον και κάτω στη Γη, σε επίγειους σταθμούς, κάτι που μειώνει τον χρόνο μεταξύ συλλογής δεδομένων και παράδοσής τους στους πελάτες.

Οι δορυφόροι κατασκευάστηκαν από τη Spire Global UK, εταιρεία ανάλυσης δεδομένων από δορυφόρους που παρέχει αναλύσεις και προβλέψεις για τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα και τις προγνώσεις καιρού. Η Spire χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα ταυτοποίησης πάνω σε πλοία για να τα παρακολουθεί στους ωκεανούς. Το δίκτυό της λαμβάνει στοιχεία για την ταυτότητα, τη θέση, την πορεία και την ταχύτητα του κάθε σκάφους. Χάρη σε «έξυπνους» αλγορίθμους machine learning, μπορεί να προβλέπει τις τοποθεσίες των σκαφών και την εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο λιμάνι, επιτρέποντας στις αρχές να διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις με ασφάλεια και στους εμπόρους να κοστολογούν/ τιμολογούν τα εμπορεύματα.

Το προσωπικό της Spire σχεδίασε όλα τα υποσυστήματα και δοκίμασε τους δορυφόρους στα κεντρικά της στη Γλασκώβη. «Η Spire θέλει να βοηθά τους πελάτες μας να ξέρουν τι έρχεται μετά, ώστε να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις. Αυτόν τον μήνα προχωρούμε προς τα εμπρός εκτοξεύοντας έναν αληθινό υπερυπολογιστή σε τροχιά- 1-2 teraflops- για να αναλύουμε δεδομένα σε τροχιά, χρησιμοποιώντας “έξυπνους” αλγορίθμους και machine learning» είπε ο Πίτερ Πλάτζερ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Spire Global. «Αυτό θα μας επιτρέπει να δίνουμε πιο “έξυπνες” και γρήγορες αναλύσεις στους πελάτες μας για τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις».

«Αν και οι νανοδορυφόροι έχουν μέγεθος μόλις ενός κουτιού παπουτσιών, έχουν την ισχύ και τη νοημοσύνη ενός κανονικού δορυφόρου, και φέρνουν επανάσταση ως προς το πώς παρατηρούμε τον πλανήτη μας» είπε η Αμάντα Σόλογουεϊ, υπουργός Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από Ναυτεμπορική

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί