Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε το υψηλό επίπεδο του νέου χρέους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
«Τα τεράστια ποσά των δανείων είναι απαραίτητα για να διασφαλιστούν οι μελλοντικές δυνατότητες της χώρας. Το να μην ενεργεί κανείς θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το να ενεργεί», είπε σήμερα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της τον κατηγόρησε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε είναι αφερέγγυος και ότι είναι προεκλογικού χαρακτήρα.
Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 προβλέπει νέο χρέος 96,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για το τρέχον έτος, ο Σολτς είχε ήδη εξασφαλίσει την δυνατότητα να λάβει νέα δάνεια ύψους 218,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με δύο συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς.
«Πρόκειται για «πολλά, πολλά χρήματα», παραδέχτηκε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ενόψει των νέων χρεών.
« Όπως για το 2020, θέλω να γίνει επίσης μια εξαίρεση από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και για το 2021. Είναι απαραίτητο και σωστό να αντιδρούμε αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού και επίσης να αντιδρούμε με όλη μας τη δύναμη», πρόσθεσε.
«Τα προηγούμενα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού είχαν αποτελέσματα: Η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώνεται. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη σημαντικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει την κρίση», τόνισε ο Σολτς.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την παράδοση δύο σορών ομήρων
- Πύργος: Άλλος ένας ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Η εμβληματική “Πέμπτη” του Μπετόβεν θα παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με όργανα εποχής
- Ζαχάροβα: Οι δοκιμές των νέων όπλων είναι η απάντησή μας στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 5 κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία
- Κομισιόν για πυρηνικές δοκιμές από τις ΗΠΑ και τις δοκιμές πυραύλων από τη Ρωσία: «Δεν τους βάζουμε στο ίδιο καλάθι»
- Πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναρωτιέται πώς δραπέτευσαν από τη χώρα 650χιλ. άνδρες, vid
- ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ΚΥΔ, «μήτρα» του προβλήματος – Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
- Σημάδια επερχόμενης εξέγερσης στην Ουκρανία! Στα όριά τους οι κάτοικοι – ΒΙΝΤΕΟ
- Stranger Things: “Το τελευταίο κεφάλαιο ξεκινά” – Στον αέρα το νέο τρέιλερ της σειράς – φαινόμενο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ









