Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε το υψηλό επίπεδο του νέου χρέους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
«Τα τεράστια ποσά των δανείων είναι απαραίτητα για να διασφαλιστούν οι μελλοντικές δυνατότητες της χώρας. Το να μην ενεργεί κανείς θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το να ενεργεί», είπε σήμερα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της τον κατηγόρησε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε είναι αφερέγγυος και ότι είναι προεκλογικού χαρακτήρα.
Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 προβλέπει νέο χρέος 96,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για το τρέχον έτος, ο Σολτς είχε ήδη εξασφαλίσει την δυνατότητα να λάβει νέα δάνεια ύψους 218,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με δύο συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς.
«Πρόκειται για «πολλά, πολλά χρήματα», παραδέχτηκε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ενόψει των νέων χρεών.
« Όπως για το 2020, θέλω να γίνει επίσης μια εξαίρεση από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και για το 2021. Είναι απαραίτητο και σωστό να αντιδρούμε αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού και επίσης να αντιδρούμε με όλη μας τη δύναμη», πρόσθεσε.
«Τα προηγούμενα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της κρίσης του κορονοϊού είχαν αποτελέσματα: Η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώνεται. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη σημαντικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει την κρίση», τόνισε ο Σολτς.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurovision 2026: Ποιές χώρες επιστρέφουν και ποιές θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό
- Οδησσός: Επίθεση ρωσικών drones τους… χάλασε το γεύμα σε εστιατόριο, vid
- Τραμπ για Ουκρανούς: «Δεν αρχίζεις έναν πόλεμο με κάποιον 20 φορές μεγαλύτερό σου, ελπίζοντας πως θα σου δώσουν κάποιους πυραύλους»
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγρότες: «Όσο νωρίτερα έρθετε σε διάλογο με την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο»
- Λιακόπουλος: Η αλήθεια για τους αγρότες με δύο λόγια
- Αναβλήθηκε για το 2026 η δίκη των δύο αγροτών του μπλόκο της Νίκαιας
- Προβλημάτισε η εικόνα του Ζελένσκι: Δεν πάνε καλά τα πράγματα για το Ουκρανονάτο – Video
- Εκπρόσωπος ΝΔ: Να μην γίνει η κινητοποίηση των αγροτών, ταλαιπωρία των πολιτών
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αλλοδαπός βγαίνει από φορτηγό και «παγώνει» όταν ακούει για τη Ρωσία
- Βενιζέλος: «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν τελειώσει»









