Τα φτωχότερα και τα ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση εκείνα που θα λάβουν θεραπεία, όταν θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, είπε ο πάπας Φραγκίσκος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σήμερα.
Μιλώντας από το Βατικανό, σε ένα βιντεομήνυμα προς τα ΗΕ, ο Φραγκίσκος σημείωσε πως η πανδημία Covid-19 παγκοσμίως υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να προκριθεί η δημόσια υγεία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια.
«Εάν κάποιος θα πρέπει να προτιμηθεί, ας είναι οι φτωχότεροι, οι πιο ευάλωτοι, εκείνοι που τόσο συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διακρίσεις, διότι δεν έχουν ούτε ισχύ ούτε οικονομικούς πόρους», τόνισε.
Όπως σημείωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι πλούσιες χώρες δεν θα πρέπει να συσσωρεύουν τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί εναντίον του «εθνικισμού του εμβολίου», προτρέποντας τις χώρες να ενταχθούν σε μια παγκόσμια συνθήκη για να μοιράζονται τα εμβόλια με τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο Φραγκίσκος επανέλαβε την έκκληση προς τις πλούσιες χώρες να μειώσουν ή να χαρίσουν τα χρέη που βαρύνουν τις φτωχές χώρες.
Ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς θεσμούς προκειμένου να μπορέσουν να «ανταποκριθούν ταχύτερα στην ραγδαία αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ των σούπερ-πλουσίων και των μόνιμα φτωχών».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο