Στα 200 περίπου ανέρχονται τα σχολεία τα οποία παραμένουν κλειστά από καταλήψεις, ενώ σήμερα στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την συντονιστική επιτροπή των μαθητών με αιτήματα που αφορούν στη μάσκα, τις προσλήψεις καθηγητών, και την Τράπεζα Θεμάτων.
«Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη.
Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά η συντονιστική επιτροπή των μαθητών στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινο συλλαλητήριο.
Σύμφωνα με το iefimerida, μαζί με τους μαθητές θα είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα».
Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ τονίζει πως απαιτεί τα εξής μέτρα:
- μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα.
- μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
- μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
- με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οικογενειακή τραγωδία στου Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγο του και αυτοκτόνησε
- Ταύρος: Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών – Μαχαίρωσε την υπάλληλο και την κλείδωσε
- Τραμπ για εκεχειρία Ταϊλάνδης-Καμπότζης: «Ίσως οι ΗΠΑ να έχουν γίνει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ηνωμένα Έθνη»
- Κάποτε ήταν αλλιώς σε ό,τι αφορά τις γιορτές: Η Δυτική Ευρώπη αντικρίζει το σήμερα
- Η Κίνα ξεκίνησε να φτιάχνει το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο – Πιάνει τα 700 χλμ /ώρα σε 2 δευτερόλεπτα, vid
- 67χρονος έχασε τη ζωή του στα Χανιά – Το ΙΧ εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων
- Σοκ στις ΗΠΑ: 19χρονη έπεσε και σκοτώθηκε ενώ εξερευνούσε το “Εργαστήριο Hawkins” του Stranger Things
- Θεσσαλονίκη: Άνοιξε προσωρινά το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων
- Μπλόκα αγροτών: Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα
- Οι «θολωμένοι» χάρτες της Ουκρανίας που έγιναν viral σε στρατιωτική ενημέρωση του Πούτιν, vid









