«Επιβεβαιώνω ότι έγινε μια σύλληψη στην Πις Μπριτζ στο Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άαρον Μπάουκερ, στέλεχος της υπηρεσίας τελωνείων, αναφερόμενος σε μια γέφυρα που συνδέει τον Καναδά με την πολιτεία της Νέας Υόρκης. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε.
Είχε μαζί της όπλο
Το πρόσωπο αυτό είναι γυναίκα, η οποία έφερε πυροβόλο όπλο όταν συνελήφθη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι η ύποπτη θα οδηγηθεί για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης σήμερα Δευτέρα.
Πηγή προσκείμενη στις αμερικανικές αρχές δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το πρόσωπο που συνελήφθη έχει την καναδική υπηκοότητα.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σάββατο ότι οι αρχές αναχαίτισαν φάκελο προοριζόμενο για τον Λευκό Οίκο που περιείχε ρικίνη, θανατηφόρο δηλητήριο, με παραλήπτη τον πρόεδρο Τραμπ. Ο φάκελος εντοπίστηκε νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα και δεν έφθασε ποτέ στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Η εφημερίδα ανέφερε πως η επιστολή είχε ταχυδρομηθεί από τον Καναδά.
Τι είναι η ρικίνη
Η ρικίνη βρίσκεται στους σπόρους του ρίκινου του κοινού, αλλά απαιτείται επεξεργασία της για να μετατραπεί σε βιολογικό όπλο. Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο μέσα σε 36 έως 72 ώρες από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την έκθεση σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Δεν υπάρχει αντίδοτο.
Τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σειρά περιστατικών αποστολής φακέλων με ρικίνη σε αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Το 2018, ο Ουίλιαμ Κλάιντ Άλεν ο τρίτος, από τη Γιούτα, καταδικάσθηκε διότι έστειλε απειλητικές επιστολές στον Τραμπ και άλλους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους , ανάμεσά τους και στον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι. Όλες οι επιστολές περιείχαν «υλικό του φυτού». Παραμένει φυλακισμένος.
Δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν επειδή είχαν στείλει επιστολές με ρικίνη στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Βανς καταγγέλλει ανάμειξη των Βρυξελλών στις ουγγρικές εκλογές εναντίον του Όρμπαν
- Συνεχίζονται οι προσπάθειες μεσολάβησης μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, σύμφωνα με πακιστανικές πηγές
- Κυρανάκης για θανατηφόρα τροχαία: «Μία τόσο μεγάλη μείωση, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της χώρας»
- Το Ισραήλ βομβάρδισε γέφυρες και σιδηροδρόμους στο Ιράν, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών Τ. Χατζηβασιλείου και Χ. Αθανασίου
- ΕΦΕΤ: Χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για τα κρέατα και αυγά την περίοδο των γιορτών
- Το Ιράν απειλεί να βυθίσει όλη την περιοχή στο σκοτάδι αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου
- ΥΠΕΝ: Συσκέψεις για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα
- Απίστευτο! Γυναίκα στην Ουκρανία άρχισε να ανοίγει… πυρ μπροστά στον κόσμο, vid
- Επίθεση στο ισραηλινό προξενείο της Κων/πολης: Πρώτη αντίδραση από Ισραήλ









