Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στάθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός:
- «Για όσα συνέβησαν στη Μόρια η κυβέρνηση αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα και ήδη οργανώθηκε ένα κέντρο με πολύ πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν στη Μόρια»
- «Παράλληλα υπάρχει αυστηρή φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στη θάλασσα»
- «Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και η ευρωπαϊκή συμπαράσταση να περάσει στα έργα και να μεταφραστεί σε πραγματική αλληλεγγύη»
- «Χρειάζεται μια νέα πολιτική μετανάστευσης, παροχής ασύλου (…) και επιστροφών. Να δούμε και πώς κάποιοι μετατρέπουν το νόμιμο δικαίωμα στο άσυλο σε επικίνδυνη παρανομία»
- «Το ευρωπαϊκό μεταναστευτικό χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση»
- «Η Μόρια ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να περάσουμε στην ίδρυση μια νέας δομής, όπου θα κυματίζουν μαζί η ευρωπαϊκή και η ελληνική σημαία, με συνευθύνη στην λειτουργία της»
- «Η στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο είναι μια ρητή αναγνώριση ότι εδώ [στη Μεσόγειο] διακυβεύονται συμφέροντα της ΕΕ»
- «Η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν αλλά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα αποκλιμάκωσης της κρίσης»
- «Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής [από την Τουρκία] είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα διερευνητικές επαφές σχετικά με το μοναδικό ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ουκρανοί γνωστοποίησαν ότι αποχώρησαν από την πόλη Σιβέρσκ
- Μαυροβούνιο: Άρση της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους υπηκόους
- Μάλλον τα πράγματα σε σχέση με αυτό που θέλει ο Τραμπ δεν είναι και τόσο εύκολα
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ
- Κοντογεώργης: Τι δήλωσε σε σχέση με τους αγρότες
- Ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι ΗΠΑ
- Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας
- Νέο «καμπανάκι» για το Τσέρνομπιλ: «Δεν θα αντέξει άμεσο πλήγμα πυραύλου ή drone»
- Συνέβη κι αυτό: Μητροπολίτης με γυαλιά… Εικονικής Πραγματικότητας (VR), vid
- Σε λειτουργία η Νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την εποπτεία της αγοράς









