Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στάθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός:
- «Για όσα συνέβησαν στη Μόρια η κυβέρνηση αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα και ήδη οργανώθηκε ένα κέντρο με πολύ πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν στη Μόρια»
- «Παράλληλα υπάρχει αυστηρή φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στη θάλασσα»
- «Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και η ευρωπαϊκή συμπαράσταση να περάσει στα έργα και να μεταφραστεί σε πραγματική αλληλεγγύη»
- «Χρειάζεται μια νέα πολιτική μετανάστευσης, παροχής ασύλου (…) και επιστροφών. Να δούμε και πώς κάποιοι μετατρέπουν το νόμιμο δικαίωμα στο άσυλο σε επικίνδυνη παρανομία»
- «Το ευρωπαϊκό μεταναστευτικό χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση»
- «Η Μόρια ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να περάσουμε στην ίδρυση μια νέας δομής, όπου θα κυματίζουν μαζί η ευρωπαϊκή και η ελληνική σημαία, με συνευθύνη στην λειτουργία της»
- «Η στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο είναι μια ρητή αναγνώριση ότι εδώ [στη Μεσόγειο] διακυβεύονται συμφέροντα της ΕΕ»
- «Η Τουρκία έχει χρόνο ακόμα, πριν αλλά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα αποκλιμάκωσης της κρίσης»
- «Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής [από την Τουρκία] είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα διερευνητικές επαφές σχετικά με το μοναδικό ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο