Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά την επίσκεψη Λαβρόφ στην Μεγαλόνησο.
Οι δύο «γίγαντες» δηλώνουν «παρών» στον Νότο του Ελληνισμού, δείχνοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στέλνοντας μήνυμα στον Ερντογάν πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να κάνει του κεφαλιού του, σε μία τόσο σημαντική γεωπολιτικά περιοχή.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή.
Είναι σημαντική η επίσκεψη διότι γίνεται μετά από αυτή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Λευκωσία.
Όσο και αν η κυβέρνηση Τραμπ έχει αφήσει χώρο στην Ρωσία να κινηθεί στην Μεσόγειο, ασχολούμενη με το εσωτερικό μέτωπο (Βαθύ Κράτος των Ομπάμα και Χίλαρι), δεν θα μπορούσε να μην δηλώσει παρουσία σε Κύπρο αλλά και Αιγαίο (πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μητσοτάκη), ειδικά εν όψει αμερικανικών εκλογών με το βλέμμα στην Ελληνική Ομογένεια. Η επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο είναι συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του προέδρου Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Μιλάμε για μία αντιπαράθεση «γιγάντων» στην Κύπρο, καθώς εκτός από Ρωσία και ΗΠΑ, στο νησί έχουν συμφέροντα Γάλλοι και Άγγλοι, ενώ από κοντά παρακολουθεί και η Γερμανία.
Όλοι θέλουν να συμβάλλουν σε ενδεχόμενη αποκλιμάκωση, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό βάρος στην περιοχή.
Ένα είναι το σίγουρο! Η εμπλοκή τόσων πολλά δυνάμεων στον Ελληνικό Νότο δείχνει πως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα σημεία των καιρών έντονα.
Η Τουρκία θα ήθελε να «παίζει μπάλα» μόνη της, αλλά όπως όλα δείχνουν, υπάρχει προσπάθεια να την επαναφέρουν στην τάξη. Θα γίνει αυτό αναίμακτα;
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα
- Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Πώς θα δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς
- Οι Ουκρανοί γνωστοποίησαν ότι αποχώρησαν από την πόλη Σιβέρσκ
- Μαυροβούνιο: Άρση της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους υπηκόους
- Μάλλον τα πράγματα σε σχέση με αυτό που θέλει ο Τραμπ δεν είναι και τόσο εύκολα
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ









