Επιστροφή στο θέμα των κλειστών δομών κάνει η κυβέρνηση μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Μόρια.
Πληροφορίες του Γιάννη Σαραντάκου τις οποίες αποκάλυψε στο Open TV κάνουν λόγο για άμεση δημιουργία πέντε κλειστών δομών στην ηπειρωτική χώρα και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με την κυβέρνηση να δηλώνει πως έχει εξασφαλίσει χρήματα από την Ευρώπη για την κατασκευή τους.
Συγκεκριμένα όσα έγιναν στη Μόρια, φαίνεται να χτύπησαν το καμπανάκι, οδηγώντας τις Αρχές να ξανασκεφτούν και να κάνουν πράξη τα πλάνα που είχαν παγώσει κι αφορούσαν την δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.
Αυτό που απομένει είναι η συνεννόηση με τους Δημάρχους, που φυσικά θα έχουν αντισταθμιστικά οφέλη. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να υποδεχθούν τις κλειστές δομές. Το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αναλάβει προς το παρόν να γίνει ο συνδετικός κρίκος υλοποίησης του συγκεκριμένου πλάνου, που έχει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
ethnos/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









