Το θέμα της συζήτησης ήταν οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από την Τουρκική πλευρά.
Η Σουηδία δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με την Τουρκία, καθώς έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν ως χώρα που είναι ευνοϊκά προσκείμενη στους «γκιουλενιστές» και ότι υποθάλπει τρομοκράτες.
Η Ελλάδα κάνει εντατικές ενέργειες με πρωτοβουλία του μ. Μπαλωμένου όπως αναφέρουν πληροφορίες του enikos.gr για να ενισχυθεί η αμυντική συνεργασία με την Σουηδία όπως και με την Αυστρία, δεδομένου ότι βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.
Σε αυτή τη συγκυρία κάθε προσπάθεια ενίσχυσης συμμαχιών είναι πολύτιμη για τη χώρα μας.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε σε διμερές επίπεδο η στενότερη συνεργασία σε προγράμματα PESCO, συμμετοχή σε άλλα προγράμματα στρατιωτικού χαρακτήρα, συνεργασία στο μεταναστευτικό, ενώ πάλι πληροφορίες του enikos αναφέρουν ότι οι Σουηδοί, δια της πρέσβειρως στην Αθήνα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας δηλώντας ότι είναι στη διάθεσή μας, να στηρίξουν τη γραμμή μας στην ΕΕ για κυρώσεις.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















