Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά τρεις οικισμοί και ένα μοναστήρι.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ:
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (04/09), εξαιτίας φωτιάς σε δασική έκταση με πεύκα που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Βλάσης, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας.
Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει για το εξής:
«Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα».
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 43 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρών τμημάτων και 15 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 4, 2020
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02.50 στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.
Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρή δύναμη 43 πυροσβεστών με 15 οχήματα καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων έσπευσαν στην περιοχή και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.
Εκκενώνεται ο Κόρφος Κορινθίας, με τους κατοίκους και τους παραθεριστές να βρίσκονται κοντά στην θάλασσα για την ασφάλειά τους.
Επιπλέον, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Αυτή τη στιγμή -σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου στον ΣΚΑΪ- δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο κ. Νανόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.
Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανά τη χώρα εχουν τεθεί στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής καθώς η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τους χάρτες και τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη στη διάρκεια του καλοκαιριού, για την εκδήλωση πυρκαγιών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 17 νομοί εκτιμάται ότι βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί), ενώ αρκετοί ακόμα έχουν «βαφτεί» με κίτρινο χρώμα, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι επίσης σοβαρός.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Drone-σόου: Οι Κινέζοι το πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο, vid
- Η φαντασμαγορική υπερπαραγωγή της Τζένιφερ Λόπεζ στο Λας Βέγκας, vid
- Ρέθυμνο: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή τριών νέων παιδικών χαρών
- Τουλάχιστον 1.500 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν το 2025, αριθμός ρεκόρ τα τελευταία 35 χρόνια
- Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη καταγγέλλει τους αυτονομιστές του ΣΜΝ
- Χάος! Πάνω από 1.000 ΙΧ πυρπολήθηκαν στη Γαλλία μετά την αλλαγή του χρόνου, vid
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εύχεται “Καλή Χρονιά” στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες! vid
- Όσο υπάρχει ανθρωπιά: Δείτε τι συνέβη σε δρόμο της Κίνας, vid
- Προσπάθεια δεξιάς επικράτησης στην Ευρώπη; Τρεις πιθανοί δρόμοι που έχουν οι διεθνιστές
- Ν. Ταγαράς (ΥΠΕΝ): Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός θα απλοποιήσει και εκσυγχρονίσει τους κανόνες δόμησης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΣΦΑΚΙΑ









