απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι τότε είχε ταχθεί κατά της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «σήμερα η Μεσόγειος βρίσκεται ένα στάδιο πριν την ανάφλεξή της. Το 2018 δεν υπήρχε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης». Παράλληλα, σημείωσε ότι τότε δεν υπήρχαν ούτε οι συμφωνίες της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Ιταλία. «Τώρα είναι διαφορετικά τα γεωπολιτικά δεδομένα σε σχέση με το 2018».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στο παρελθόν τα δεδομένα δεν ευνοούσαν μια τέτοια κίνηση ενώ κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης των 12 μιλίων και στο Αιγαίο, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.
Τέλος, σχολιάζοντας το επεισόδιο στην Χάλκη με την τουρκική ακταιωρό κατά την διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η Ελλάδα έκανε την δουλειά με κίνδυνο γιατί τύφλωσαν το ελικόπτερο».
(Iefimerida – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκε πύραυλος
- Κτηνοτρόφος βγάζει λόγο στις αγελάδες του και αυτές στέκονται…σούζα! Viral βίντεο
- ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα που είχε βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Αυτό που έγραψε ο απεσταλμένος του Πούτιν είναι η «γυμνή» αλήθεια
- Γάτα στις ΗΠΑ υποβλήθηκε σε επέμβαση λόγω εντερικής απόφραξης – Άφωνοι οι κτηνίατροι με αυτό που είδαν (Photo)
- Ο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Σκύλοι-ρομπότ 300.000 δολάρια ο καθένας γίνονται οι φρουροί των data centers!
- Επιθέσεις με drones και πυραύλους σημειώθηκαν στη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ
- Απόκοσμο σκηνικό στις ΗΠΑ: Μετεωρίτης προκάλεσε ισχυρή έκρηξη – Vid
- Βλήμα του Ιράν κατέπεσε κοντά στο αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στα ΗΑΕ









