Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ερντογάν που πλέον απειλεί ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα.
Με ύφος πρωτοφανές και φρασεολογία εμπρηστικά, ο Τούρκος πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τη χώρα μας «να μην κάνει ψευτομαγκιές στο Αιγαίο», λέγοντας μάλιστα ότι είναι «σαν να σφυρίζει μέσα σε νεκροταφείο».
«Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία τώρα κάνουν ψευτομαγκιες στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο.
Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται.
Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα». Καλούμε τους αντιπάλους μας να συμμαζευτούν και να προσέχουν να μην κάνουν λάθη που θα οδηγήσουν στην ήττα τους. Η Τουρκία δεν είναι μία από τις χώρες που η υπομονή της μπορεί να δοκιμαστεί», δήλωσε.
«Το γεγονός ότι όσοι δεν άξιζαν της βυζαντινής κληρονομιάς, σήμερα, με την υποστήριξη των Ευρωπαίων, ακολουθούν το δρόμο της αδικίας, της ανομίας και της πειρατείας, αποδεικνύει ότι δεν έχουν μάθει τα μαθήματα της Ιστορίας» πρόσθεσε για τους Έλληνες και συνέχισε:
«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα.
Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το κουράγιο, να μην μπαίνουν εμπόδιο».
Υπενθυμίζεται ότι το «θερμόμετρο» έχει ανέβει στην Ανατολική Μεσόγειο ύστερα από έκδοση πολλαπλών NAVTEX. Η Τουρκία προχώρησε σε παράταση της NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Ελλάδα να απαντά με αντι-NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις.
Την ίδια στιγμή, επίσκεψη πραγματοποίησε χτες στις δύο χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, επισημαίνοντας την ανάγκη διαλόγου, ο οποίος δείχνει να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ.
Nωρίτερα ο Ερντογάν είχε δημοσιεύσει μάλιστα και βίντεο αναπαράστασης της μάχης του Μανζικέρτ, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκοποίηση της Μικράς Ασίας, με στολές της εποχής συνδέοντας μάλιστα την μάχη με τα γεωτρύπανα στις θάλασσες της Μεσογείου.
Yiğitler kan döker, bayrak solmaya, Anadolu başlar, vatan olmaya. Kızılelma'ya hey, Kızılelma'ya…
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) August 25, 2020
Sultan Alparslan'ı ve onunla birlikte bu gazada yer alan tüm kahramanlarımızı şükranla yâd ediyorum. pic.twitter.com/EyyqO1qOzI
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κτηνοτρόφος βγάζει λόγο στις αγελάδες του και αυτές στέκονται…σούζα! Viral βίντεο
- ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στη Φλόριντα που είχε βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Αυτό που έγραψε ο απεσταλμένος του Πούτιν είναι η «γυμνή» αλήθεια
- Γάτα στις ΗΠΑ υποβλήθηκε σε επέμβαση λόγω εντερικής απόφραξης – Άφωνοι οι κτηνίατροι με αυτό που είδαν (Photo)
- Ο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Σκύλοι-ρομπότ 300.000 δολάρια ο καθένας γίνονται οι φρουροί των data centers!
- Επιθέσεις με drones και πυραύλους σημειώθηκαν στη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ
- Απόκοσμο σκηνικό στις ΗΠΑ: Μετεωρίτης προκάλεσε ισχυρή έκρηξη – Vid
- Βλήμα του Ιράν κατέπεσε κοντά στο αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στα ΗΑΕ
- Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης – Καλά στην υγεία του ο οδηγός









