Για “απαράδεκτο ηθικό δίλημμα” έκαναν λόγο στην επιστολή τους στον Scott Morrison, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας, κ. Μακάριος, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Σύδνεϋ Anthony Fisher και ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Glenn Davies.
Η επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη.
Ήταν η ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca εξασφαλίζοντας 25 εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το στάδιο δοκιμών.
Στη δήλωση εναντίωσής τους στο εν λόγω εμβόλιο, οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες επικαλούνται τη χρήση “καλλιέργειας κυττταρικής γραμμής από επιλεκτική άμβλωση ανθρώπινου εμβρύου”.
Here is the letter to the PM from Sydney’s Catholic and Anglican Archbishops and the leader of Australia’s Greek Orthodox. They are at pains to say they’re not anti-vaccines. @9NewsAUS pic.twitter.com/BH70A6RT4x
— Chris O'Keefe (@cokeefe9) August 24, 2020
Πρόκειται για πρακτική που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως τις τελευταίες δεκαετίες, με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Σύδνεϋ Robert Booy να αναφέρει, μιλώντας στην Guardian, ως ενδεικτικά παραδείγματα, τα εμβόλια κατά της ανεμοβλογιάς, της ηπατίτιδας Α και της λύσσας.
Σύμφωνα με τον κ. Booy, η μέθοδος καλλιέργειας έχει γίνει στο παρελθόν αποδεκτή από εκπροσώπους χριστιανικής πίστης.
Ομως οι τρεις Αρχιεπίσκοποι σημειώνουν σχετικά:
“Κάποιοι δεν θα έχουν ηθικό πρόβλημα με τη χρήση ιστού από έμβρυα επιλεκτικών αμβλώσεων για ιατρικούς λόγους.
“Άλλοι μπορεί να θεωρήσουν τη χρήση κυτταρικής γραμμής που προέρχεται από άμβλωση που πραγματοποιήθηκε στη δεκαετία του 1970 ως επαρκώς απομακρυσμένη από την ίδια την άμβλωση για να είναι δικαιοκογημένη. [Αλλά] αυτοί που ανησυχούν από αυτό μπορεί είτε να υποκύψουν στην κοινωνική και πολιτική πίεση να κάνουν χρήση του εμβολίου ή να αντιταχθούν στη χρήση του από αυτούς και τα άτομα υπό τη φροντίδα τους”.
Από Νέος Κόσμος
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
Κύρια Θέματα

















