Στα σχέδια της Τουρκίας για κατασκευή ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα αναφέρεται δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρώτες κινήσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο χρόνο και μια ομάδα από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων πήγε στην περιοχή και είχε τις πρώτες συναντήσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η Τουρκία μελετά δύο επιλογές για τη ναυτική βάση, είτε στην Αμμόχωστο (Gazimağusta), είτε στο Τρίκωμο (Iskele).
«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη Λιβύη, οι ανάγκες για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στην ανατολική Μεσόγειο.
Η αυξημένη κινητικότητα στην περιοχή, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει την Τουρκία σε νέες αναζητήσεις», αναφέρει η Yeni Safak.
Το ίδιο δημοσίευμα θέλει να έχει γίνει μελέτη για ένα λιμάνι όπου τα πολεμικά πλοία θα ανεφοδιάζονται.
Τέλος, σημειώνει πως μετά το πέρας της μελέτης τα προς υλοποίηση σχέδια θα προχωρήσουν άμεσα.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βέροια: Σοβαρά τραυματισμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας βρέθηκε 24χρονη
- Όσκαρ 2026: Πτώση 9% στην τηλεθέαση – H χαμηλότερη από το 2022!
- Kατάστημα ηλ. παιχνιδιών στην Κίνα χρησιμοποιούσε ζωντανά χάμστερ ως έπαθλα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων (Vid)
- Κόλαση φωτιάς σε διυλιστήριο στο Μεξικό, vid
- Δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που έπαθε ενώ συναρμολογούσε το άγαλμα του Σάουρον! vid
- Νέο βαρύτατο πλήγμα στους κατόχους βενζινοκίνητων αυτοκινήτων
- Στενά του Ορμούζ: Τα λόγια που αν επαληθευτούν στην πράξη, θα φέρουν νέα βάσανα
- Ο Κακλαμάνης ζητά να μην διακοπεί η λειτουργία του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle
- Συνεδριάζει εκτάκτως ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός – 20.000 οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί λόγω του πολέμου
- Σε εξέλιξη επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την περιοχή της Λιβύης και της Αιγύπτου – Ποιες περιοχές επηρεάζει









