Σε κοινή τους ανακοίνωση, το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA) και η Οργάνωση για την Υπεράσπιση των Χριστιανών (In Defense for Christians) εντάσσουν την αλλαγή του καθεστώτος της ιστορικής Μονή της Χώρας σε ένα μακροχρόνιο και ευρύτερο πλαίσιο λεηλασίας και καταπάτησης των θρησκευτικών μειονοτήτων από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης.
«Αυτή η τελευταία κίνηση συνεχίζει την μακροχρόνια τάση του τουρκικού κράτους να καταλαμβάνει και να μετατρέπει σε τζαμιά κτήρια ορόσημο για τον Χριστιανισμό και οίκους λατρείας. Τα πολιτιστικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Σοφίας, είναι μερικά από τα μόνα απομεινάρια που μαρτυρούν την κάποτε ζωντανή χριστιανική παρουσία της Τουρκίας. Στοχεύοντας τη χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά, ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση στοχεύουν στην ολοκλήρωση της γενοκτονίας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Είναι απαράδεκτο και ο κόσμος δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Στη κοινή τους ανακοίνωση, οι τρεις οργανώσεις χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν ως έναν ανεύθυνο παράγοντα και μια καταστροφική δύναμη εναντίον των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Όπως τονίζουν, «η δίωξη των Χριστιανών από την Τουρκία εκτείνεται και πέρα από τα σύνορά της. Οι τρομερές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία περιλαμβάνουν επίσης την εθνοθρησκευτική απέλαση των Σύριων Χριστιανών στη βόρεια Συρία και την καταστροφή περισσότερων από 500 ελληνορθόδοξων εκκλησιών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου».
Οι τρεις οργανώσεις αναφέρουν ότι επεξεργάζονται σχέδια προκειμένου να πιεστεί με διάφορα πολιτικά μέσα η τουρκική κυβέρνηση για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τα μέλη τους και τους Αμερικανούς Χριστιανούς να λάβουν θέση σε αλληλεγγύη προς τους διωγμένους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους ως καταναλωτές. Για αυτό τον λόγο, κάνουν έκκληση στα μέλη τους:
Να κάνουν τουριστικό μποϋκοτάζ στην Τουρκία
Να αποφύγουν να κάνουν αεροπορικές κρατήσεις σε πτήσεις που περιλαμβάνουν στάση στη Τουρκία
Να μην χρησιμοποιούν τις Τουρκικές Αερογραμμές.
Να αποφύγουν τα προϊόντα της εταιρία Peyman (αποξηραμένοι σπόροι και εταιρεία φρούτων)
Να αποφύγουν την εταιρία Boycott Beko (εταιρεία οικιακών συσκευών)
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









