Την Δευτέρα ξεκινά η συζήτηση στην Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, οι οποίες εισάγονται σήμερα στην Βουλή.
Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας.
Με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο.
Συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας, οι οποίες κατατίθενται σήμερα και θα εισαχθούν προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την Δευτέρα 24 Αυγούστου με την προοπτική της κύρωσής τους από την Ολομέλεια την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε «δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατικοποίησης που παίζει η Τουρκία» και πρόσθεσε ότι χτες στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη Λευκορωσία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα & δυο σταθμά, για Λευκορωσία & Τουρκία.
Θυμίζουμε πως,στις 18 Αυγούστου, με διαδικασίες-εξπρές η Αίγυπτος έχει ήδη επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα που «ακυρώνει» επί της ουσίας το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.
Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα μέλη της – βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου. Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι «η συμφωνία μεταξύ των δύο Δημοκρατιών, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο».
Το γεγονός ότι επικυρώθηκε η συμφωνία γνωστοποίησε το μέλος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Tarek El Khouly, γράφοντας:
«Πριν από λίγο ψηφίσαμε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Οι Αιγύπτιοι εγκρίναμε την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. τους χαιρετισμούς μας στην Αιγυπτιακή πολιτική και επί των Εξωτερικών ηγεσία γι αυτή την ιστορική συμφωνία «στα μούτρα» των φιλοδοξιών των πειρατών της Μεσογείου».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η συγκίνηση του «Greek Freak» – «Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής μου» – ΦΩΤΟ, vid
- Συγχαρητήρια Σ. Φάμμελου στην Εθνική Μπάσκετ: “Το χάλκινο μετάλλιο μας γεμίζει περηφάνια”
- Συγχαρητήρια Κ. Τασούλα στην εθνική μπάσκετ: “Όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν με ψυχή και ταλέντο”
- Τα δάκρυα του αρχηγού της Εθνικής Κώστα Παπανικολάου, vid
- Οι παίκτες της Εθνικής μας υπερήφανοι φόρεσαν τα μετάλλιά τους! ΦΩΤΟ
- Ν. Ανδρουλάκης για Εθνική μπάσκετ: Μας κάνατε περήφανους
- “Ψηλά η γαλανόλευκη”: Συγχαρητήρια του Κυρ. Μητσοτάκη στην εθνική για το χάλκινο μετάλλιο
- «Χάλκινη» η Εθνική μας στο Eurobasket! Στο βάθρο μετά από 16 χρόνια
- Η Μαράια και τα παιδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις κερκίδες, vid
- Πού ακριβώς οδηγούν οι δασμοί Τραμπ; Ελάχιστοι έχουν σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
