Στην εθνική αντιπροσωπεία κατατίθενται και ψηφίζονται την προσεχή εβδομάδα οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η κ. Πελώνη διαμήνυσε για την Τουρκία, ότι “επιθυμούμε τον διάλογο, αλλά θέλουμε να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις (…) Διάλογος, όταν κι εφόσον υπάρξει, θα υπάρξει μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ”, ενώ διευκρίνισε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Γερμανία παραμένουν.
Όπως επισήμανε, όλες οι πλευρές που έχει κινητοποιήσει διπλωματικά η κυβέρνηση έχουν καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι χρειάζεται απομάκρυνση του Ορούτς Ρέις από την περιοχή. “Η διπλωματία δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος, θέλει χρόνο για να αποδώσει”, διευκρίνισε.
“Δεν προκάλεσε ένταση η Ελλάδα, ούτε οξύνει η Ελλάδα την ένταση, προτάσσει διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Έχουν διαβάσει οι εταίροι μας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας”, τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 27 – 28 Αυγούστου θα συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων. Η κ. Πελώνη αποσαφήνισε πάντως ότι “θα είναι νομίζω πυκνές οι εξελίξεις μέχρι τότε, η Ελλάδα έχει βάλει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της στο τραπέζι… Περιμένουμε μέχρι τότε να έχει αποδώσει η διπλωματία, η αποκλιμάκωση και αποφυγή μονομερών ενεργειών”.
(capital – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid
- Νάπολη: Η νέα εξελιγμένη απάτη που στοχεύει τους ηλικιωμένους έχει ως “δόλωμα” την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ
- Αντί για τούρτα…μπριζόλα! Έτσι γιόρτασε τα γενέθλια ο RFK









