δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ολοκληρώνοντας τη σημερινή του επίσκεψη στη δομή, μαζί με τον καθηγητή λοιμοξιωλογίας Σωτήρη Τσιόδρα.
«Από χθες το βράδυ που έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα, όλος ο μηχανισμός τέθηκε σε επιφυλακή, με εποπτεία του κ. Χαρδαλιά -γι’ αυτό ήρθαμε και εδώ με τον κ. Καθηγητή- δόθηκαν εντολές σε όλο το προσωπικό της δομής και από αυτή τη στιγμή τίθεται σε επταήμερη καραντίνα. Δεν μπαίνει, δε βγαίνει κανένας και (γίνεται) ό,τι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.
«Κάθε δύο μέρες θα γίνονται επαναληπτικά τεστ και θα ελέγχεται η κατάσταση. Τριάντα τρεις τρόφιμοι και τρεις εργαζόμενοι είναι θετικοί. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί πάνω από είκοσι και σιγά σιγά θα μεταφέρονται και άλλοι», πρόσθεσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.
«Όλα τα θετικά περιστατικά θα μεταφερθούν προοδευτικά σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο», εξήγησε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας στην Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδης. Πρόσθεσε δε πως «έχουν μεταφερθεί περιστατικά χθες και στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στην πορεία θα υπάρχει μια συνεχής ιχνηλάτηση, ώστε αν υπάρχουν νέα περιστατικά σε αυτόν τον χώρο θα μεταφερθούν και αυτά».
Σύμφωνα με τον κ. Μεταλλίδη υπάρχει μια «αυξημένη εγρήγορση για να μην έχουμε καινούργια περιστατικά», ενώ οι περισσότεροι «είναι σε καλή κατάσταση, αλλά παραμένουν για φιλοξενία σε νοσοκομεία για να αποσυμφορηθεί ο συγκεκριμένος χώρος».
Τους κ.κ. Τσιόδρα και Παπαγεωργίου συνόδευαν κατά την επίσκεψή τους στον οίκο ευγηρίας, στο Ασβεστοχώρι, στελέχη του ΕΟΠΥ, του ΕΣΥ, της πολιτικής προστασίας, του πυροσβεστικού σώματος, υπηρεσιακοί παράγοντες της δημόσιας υγείας, κ.ά.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
