Τελευταία του κίνηση, η άδεια να τελεστεί η λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά. Ο Τούρκος πρόεδρος ρίχνει «στάχτη» στα μάτια των επικριτών του, θέλοντας να δείξει ότι σέβεται τις θρησκείες και τα ιερά μνημεία.
Με ένα προπαγανδιστικό επικοινωνιακό παραλήρημα, ο Ταγίπ Εντρογάν προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Σύμφωνα με το Megatv, ο Τούρκος πρόεδρος φόρεσε το προσωπείο του ανθρωπιστή και θέλοντας να δείξει προς τη Δύση ότι σέβεται όλες τις θρησκείες, έδωσε την άδεια να λειτουργήσει η Ιερά Μονής της Παναγίας Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα τελεστεί η λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά. Σύσσωμος ο ποντιακός ελληνισμός λέει ομόφωνα ένα μεγάλο όχι στην πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο και η Παναγία Σουμελά να μετατραπεί σε τζαμί.
Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να «χρυσώσει» το χάπι με τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στο όρος Μελά. Εκτός όμως από την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινής γνώμης θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τους επικριτές του εντός της Τουρκίας, που τον κατηγορούν για ασέβεια προς το μνημείο της Αγίας Σοφίας.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









