Λήξη συναγερμού στην Αιδηψό- Αρνητικά και τα 87 τεστ του γκρουπ από Σερβία (BINTEO)

Τα τελευταία από τα 87 δείγματα που είχαν ελεγχθεί για κορωνοϊό στην Αιδηψό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βγήκαν αρνητικά, φέρνοντας μεγάλη ανακούφιση στην τοπική κοινωνία.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

«Και τα τελευταία 7 τεστ είναι αρνητικά. Η συνέπεια και η προσπάθεια όλων νίκησε. Η Αιδηψός παραμένει ανοιχτή, φιλόξενη και covid free» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντζιάς.

Χθες είχε ανακοινωθεί πως τα 80 από τα 87 τεστ ήταν αρνητικά και εκκρεμούσε η εξέταση επτά ακόμη δειγμάτων.

Οι Σέρβοι τουρίστες μόλις έμαθαν τα αποτελέσματα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους. Όπως είπαν στον ΣΚΑΪ, δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Το γκρουπ των Σέρβων τουριστών είχε μπει σε οικειοθελή καραντίνα, μετά από τη διάγνωση ζευγαριού που ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Το ζευγάρι πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν στο σημείο και οι Σέρβοι τουρίστες μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ.

Έκρυψαν από την οδηγό ταξί ότι ήταν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού
Το ζευγάρι των Σέρβων τουριστών έφτασε στη χώρα μας μαζί με γκρουπ 80 ατόμων και ενδέχεται να είχε έρθει σε επαφή με πληθώρα ατόμων, έχοντας πραγματοποιήσει, μόνο του, ταξίδι και με πλοίο, ώρες πριν επιβεβαιωθεί πως έχει κολλήσει τον ιό.

Επίσης απέκρυψαν κιόλας από τον οδηγό που τους μετέφερε ότι ήταν πιθανά κρούσματα του ιού.

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας. Τεστ έκανε και η βοηθός ξεναγού ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι ο οδηγός ταξί.

photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί