Η Saab Aeronautica Montagens (SAM) είναι η πρώτη εταιρεία, θυγατρική της Saab η οποία θα παράγει στο εργοστάσιό της στο βραζιλιάνικο έδαφος τμήματα των αεροσκαφών Grippen.
Το 2014 η κυβέρνηση της Βραζιλίας υπέγραψε συμφωνία με τη Saab για την αγορά συνολικά 36 Grippen και εξασφάλισε και κατασκευαστικό έργο για τα αεροσκάφη των οποίων το πρόσθιο μέρος της ατράκτου καθώς και ο κώνος της ουράς του θα παράγονται στη Βραζιλία και θα αποστέλλονται στο κεντρικό εργοστάσιο της Embraer στο Sao Paulo και στο Linkoping της Σουηδίας για συναρμολόγηση.
Η Saab Aeronautica Montagens ξεκίνησε τη γραμμή παραγωγής των προαναφερθέντων μερών και σταδιακά θα εντάξει στη γραμμή παραγωγής της και άλλα τμήματα του αεροσκάφους όπως τα αεροδυναμικά φρένα, το οπίσθιο τμήμα της ατράκτου, το εμπρόσθιο τμήμα της ατράκτου για τη διθέσια έκδοση και άλλα απάρτια. Η δυνατότητα να επεκταθεί η γραμμή παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου και για άλλα τμήματα της ατράκτου του μαχητικού είναι απόρροια της μεταφοράς τεχνογνωσίας για την κατασκευή των πρώτων δύο μερών που προαναφέρθηκαν.
Για να επιτευχθεί αυτό η Saab εκπαίδευσε Βραζιλιάνους τεχνικούς και μηχανικούς στη Σουηδία μαζί με το απαραίτητο σουηδικό προσωπικό και μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, το προσωπικό στάλθηκε πάλι στη Βραζιλία όπου σταδιακά στήθηκε η γραμμή παραγωγής για το μαχητικό Grrippen.
HΒραζιλία με την αγορά των 36 Grippen κατάφερε να πείσει τη Saab να στήσει γραμμή παραγωγής για το μαχητικό στη Βραζιλία αλλά και να μεταφέρει τεχνογνωσία στη χώρα μέσω της εκπαίδευσης Βραζιλιάνων μηχανικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σερβία καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις μετά τη ρωσική προειδοποίηση
- Μια νέα αρχιτεκτονική! Χέρι-χέρι θα βαδίσουν «Αρκούδα» και «Δράκος»
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο









