Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος κάλεσε να μην μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «απειλή για ολόκληρο τον χριστιανικό πολιτισμό.
«Η απειλή για την Αγία Σοφία είναι απειλή για ολόκληρο τον χριστιανικό πολιτισμό, και συνεπώς την πνευματικότητα και την ιστορία μας» δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική ηγεσία θα δείξει σύνεση.
«Ελπίζω για τη σύνεση της τουρκικής ηγεσίας. Η διατήρηση της τρέχουσας, ουδέτερης κατάστασης της Αγίας Σοφίας, ενός από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του χριστιανικού πολιτισμού, έναν ναό – σύμβολο για εκατομμύρια Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, θα αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Τουρκίας, θα ενισχύσει τη διαθρησκευτική ειρήνη και αρμονία» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
ΠΗΓΗ: Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Σχολάρι
- Η Γερμανία κατά του μποϊκοτάζ του Ισραήλ: “Η Eurovision γεννήθηκε από τα ερείπια του πολέμου”
- Κατερίνη: Χειροπέδες σε εφοριακό που ζήτησε 1.000 ευρώ από φουρνάρισσα για να ακυρώσει πρόστιμο
- Γλυφάδα: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Φοίβης, λόγω ανατροπής γερανού
- Ηλιακή Έκλειψη και Νέα Σελήνη στις 21 Σεπτεμβρίου – Αύριο η τελευταία έκλειψη της χρονιάς
- Τα τρία πιθανά κόμματα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω μέχρι τις εκλογές – Ποιός ο μεγάλος κίνδυνος
- Αιγαίο: Ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού – Εντυπωσιακές εικόνες
- “Grandma”: Κινέζος έφτιαξε βιντεοπαιχνίδι για τη γιαγιά του και συγκίνησε το διαδίκτυο
- Δύο τραυματίες από την πτώση δέντρου στο κέντρο της Αθήνας
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναταχθεί δημοσκοπικά
Κύρια Θέματα

















