«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv.
Εν συνεχεία, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», πρόσθεσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατέρα του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.
Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σιατίστης Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος Ιερεμίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό που ανήγγειλε ο Τραμπ έκανε αίσθηση σε όλον τον πλανήτη!
- Ο Έλληνας νταλικέρης που ταξιδεύει στις ΗΠΑ και “σαρώνει” στο Tiktok! vid
- Απίστευτος Κινέζος: Συνδύασε τον Παρθενώνα με το «Hello Kitty»…για μια πρόταση γάμου! vid
- Μέχρι το 2028 (και βλέπουμε) παρατείνεται η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη
- Καθοριστικό πλήγμα του Τραμπ στο «πράσινο αφήγημα» – Ποιά εντολή δόθηκε
- Είναι πασιφανές: Τρία βασικά πράγματα που ενδιαφέρουν την Ρωσία
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο









