Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει το TikTok και δεκάδες ακόμη κινεζικές εφαρμογές αναφέροντας ότι αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα. Σύμφωνα με το lifo.gr, σε δήλωσή της η κυβέρνηση της Ινδίας ανέφερε ότι οι εφαρμογές «θίγουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ινδίας, την άμυνα, την ασφάλεια του κράτους και τη δημόσια τάξη».
Συνολικά, απαγορεύτηκαν 59 εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat. Η απόφαση έρχεται μετά από κλιμακούμενη ένταση κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων μεταξύ των δύο δυνάμεων. Τόσο η Ινδία, όσο και η Κίνα, ανέπτυξαν περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή του Ladakh τον Ιούνιο.
Το Υπουργείο Τεχνολογίας της Ινδίας δήλωσε ότι απαγόρευσε τις 59 κινεζικές εφαρμογές αφού έλαβε «πολλές καταγγελίες από διάφορες πηγές» σχετικά με εφαρμογές που «κλέβουν και κρυφά μεταδίδουν τα δεδομένα των χρηστών με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο». Αναφέρει επίσης πως η συλλογή αυτών των δεδομένων και η επεξεργασία τους από στοιχεία εχθρικά προς την εθνική ασφάλεια και άμυνα της Ινδίας, επηρεάζουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας και «είναι ένα θέμα πολύ βαθιάς και άμεσης ανησυχίας που απαιτεί έκτακτα μέτρα».
Η μητρική εταιρεία της TikTok, ByteDance, εδρεύει στο Πεκίνο και η εφαρμογή έγινε πρώτα δημοφιλής στην κινεζική αγορά πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά του TikTok, με περίπου 120 εκατομμύρια χρήστες.
Καθώς αυξήθηκε στη δημοτικότητά του, το TikTok αντιμετώπισε κατηγορίες πως συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση και κατηγορήθηκε για αποστολή δεδομένων χρηστών στην Κίνα. Πολλοί από τους ισχυρότερους επικριτές του είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γερουσιαστών των ΗΠΑ που ζήτησαν έρευνα για την εταιρεία. Η TikTok απορρίπτει σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς.
Η λίστα των απαγορευμένων πλέον εφαρμογών από την Ινδία, περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα Weibo, το παιχνίδι στρατηγικής Clash of Kings, το UC Browser της Alibaba και τις εφαρμογές e-commerce Club Factory and Shein.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο









