Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος της ζημιάς που θα προκαλέσει στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, που ήδη νοσεί βαριά, το μη άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων στους Αμερικανούς, αλλά και σε άλλους τουρίστες με γεμάτα πορτοφόλια με αφορμή τον… κορωνοϊό, είναι καταστροφικές.
Οι παραδοσιακοί αιμοδότες του Ελληνικού τουρισμού (Αμερικανοί, Ρώσοι, Σουηδοί, Βρετανοί κ.α.) είναι αποκλεισμένοι από το να έρθουν στην χώρα μας. Από αυτούς προέρχεται περίπου το 20% των τουριστικών μας εσόδων, τουτέστιν 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο εσωτερικός τουρισμός δεν θα μπορέσει να καλύψει τις απώλειες που θα προκύψουν από την απουσία ξένων τουριστών, όσο και αν το διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που έχει τύχει ευρείας αποδοχής αναμένεται να δώσει κάποιες ανάσες στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Έχουμε και λέμε:
- Οι ΗΠΑ αφήνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο 1.2 δις ευρώ. Επιλέγουν συνήθως τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Σαντορίνη.
- Οι Βρετανοί αφήνουν περίπου 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη στα Επτάνησα, παραδοσιακό προορισμό των Άγγλων, οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε πανικό.
- Μεγάλες απώλειες και από άλλες χώρες: Ρωσία, Τουρκία, Σουηδία, Σκόπια (Κρήτη, Χαλκιδική κ.α.)
Δείτε το ρεπορτάζ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι παρέδωσε η Ρωσία στις ΗΠΑ σε σχέση με την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Στ. Αρναουτάκης: Το 2026 θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Κρήτη
- Στους 47 οι νεκροί στο Κραν Μοντανά – Συγκλονιστικό βίντεο με ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν
- Μάλλον απομακρύνεται η περίπτωση να τερματιστεί σύντομα η σύγκρουση στην Ουκρανία
- Τα πιο παράξενα πράγματα που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ τη χρονιά που πέρασε
- Ποιός πρωθυπουργός έκανε… παρέα στον Τραμπ κατά την πρωτοχρονιάτικη γιορτή;
- Ρωσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο… μέτωπο, vid
- Το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα: Είδαν “άσπρη μέρα” Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Νάξος και Τήνος, vid
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά
- Ευρώπη 2026: Η πικρή αλήθεια στις οθόνες σας, vid









