Την αισιοδοξία του για την πορεία ενδεχόμενου δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ δήλωσε ότι «ο ιός θα επανακάμψει, αλλά δε θα έχουμε την κατάσταση του Μαρτίου» και συμπλήρωσε ότι αν και θα έχουμε για πολύ καιρό ακόμα κρούσματα, δε θα χρειαστούν ξανά γενικευμένα lockdown, καθώς ο κόσμος είναι ενημερωμένος.
Για τις αντοχές του συστήματος υγείας, ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι ένα στοίχημα, αν και έχουν γίνει προσπάθειες να ενισχυθεί με την προσθήκη κλινών ΜΕΘ.
Όπως είπε το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη. Αυτή άλλωστε είναι και η προσέγγιση που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, να ακολουθηθεί και με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εισρεύσουν στη χώρα μας ξένοι τουρίστες.
«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισαγόμενων κρουσμάτων. Αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ιού είναι η γρήγορη ιχνηλάτηση και η γρήγορη απομόνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με το πώς είναι προτιμότερο να κατανέμονται τα κρούσματα στη χώρα, μαζικά σε λίγες περιοχές ή μεμονωμένα σε όλη τη χώρα, ο καθηγητής σημείωσε ότι «αν είχαμε ένα κρούσμα ανά νομό, θα ήμουν ανήσυχος. Από την άλλη στην Ξάνθη για παράδειγμα έχεις μια εστία που είναι σαν την πυρκαγιά. Ανά πάσα ώρα μπορεί να επεκταθεί».
με πληροφορίες του skai / photo screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πούτιν είπε κάτι τρομερό για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- O ρόλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εποχή της ψηφιακής μάθησης
- Το «όνειρο» του Μασκ: «AI και ρομπότ θα σας παρέχουν υγειονομική περίθαλψη»
- Μεξικό: Δολοφονία στελέχους του καρτέλ Σιναλόα – Τον είχαν επικηρύξει οι αμερικανικές αρχές για 4 εκατ. δολάρια
- Το κόλπο με το βραστό νερό στον παγωμένο αέρα…πήγε πολύ στραβά! vid
- ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα voucher αγοράς βιβλίων
- Κίεβο: Ρωσικά drones προκαλούν ζημιές σε τρία σκάφη υπό ξένη σημαία
- Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό Feeding America
- Η Σάντρα Μπούλοκ και ο Κιάνου Ριβς ξανασμίγουν και το κοινό ενθουσιάζεται
- Κιλκίς: Αμπελουργική άνθηση στην περιοχή με αυξημένη παραγωγή κατά 40% και ποιότητα με σφραγίδα ΠΟΠ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΥΠΑ
ΚΙΛΚΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΜΜ
ΓΙΟΡΤΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΚΑΙΡΟΣ
ΤΡΕΝΟ
ΒΕΡΟΙΑ









