Κάθε μέρα που περνάει οι Τούρκοι ξεπερνάνε τους εαυτούς τους αναφορικά με την Αγία Σοφία και την περιβόητη μετατροπή της σε τζαμί.
Ωστόσο αυτά που ακούστηκαν live σε φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό στην Τουρκία ξεπερνούν τις όποιες προκλητικές εξαγγελίες για την Αγία Σοφία έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Ο λόγος για την «πρόταση» του ισλαμιστή Τούρκου καθηγητή ιστορίας και πρώην προέδρου του κρατικού ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας, Γιουσούφ Χαλάτσογλου, ο οποίος και απασφάλισε ζητώντας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε…μπ@@έλο προκειμένου «οι Έλληνες να πάρουν το μάθημά τους».
Ειδικότερα, σε συζήτηση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ειπώθηκε πως εφόσον οι Έλληνες , σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους ιστορικούς, μετέτρεψαν σε οίκους ανοχής τα τζαμιά, έτσι και εκείνοι (σ.σ. οι Τούρκοι) θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και με την Αγία Σοφία!
Όταν μάλιστα ο Τζεμ Τοκέρ, πρώην πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος, τονίζει πως «εμείς δεν πρέπει να γίνουμε όπως οι Έλληνες», τότε παίρνει την μάλλον οργισμένη απάντηση από τον καθηγητή ιστορίας Γιουσούφ Χαλάτσογλου:
«Όχι δεν ισχύουν αυτά. Υπάρχει και η αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών. Μην τα λέτε αυτά. Δεν μιλάτε καθόλου όταν τα τζάμια σας στην Ελλάδα πυρπολούνται, καταστρέφονται, μετατρέπονται σε μπ@@έλα ενώ τα ταφικά μνημεία γίνονται εκκλησίες».
Δείτε το υποτιτλισμένο βίντεο με τις προκλητικότατες δηλώσεις των παρακάτω -αυτοαποκαλούμενων- λόγιων:
A sickening debate in pro-#Erdogan national TV network on whether #Turkey should turn Hagia Sophia into a brothel in order to reciprocate #Greece. pic.twitter.com/YIZWabiAwf
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) June 16, 2020
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









