Η συνάντηση θα γίνει στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, δηλαδή σε ανοικτό χώρο και η Πρόεδρος πρόκειται να ευχαριστήσει τα μέλη της Επιτροπής για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και την υπευθυνότητά τους στην υγειονομική κρίση.
Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στη στήλη Βηματοδότης, τα μέλη της Επιτροπής που χειρίστηκαν την πανδημία στην χώρα μας και αποφάσισαν να προτείνουν στην κυβέρνηση τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων είναι συνολικά 26 και όλοι αυτοί θα βρεθούν την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο…
Πρόκειται για μια εξαιρετική και συνάμα συμβολική πράξη της Προέδρου της Δημοκρατίας να ευχαριστήσει εκ μέρους όλων των Ελλήνων την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
Να σημειωθεί πως στην επόμενη φάση αναμένεται να προσκαλέσει και τον καθηγητή του LCE Ηλία Μόσιαλο, εκπρόσωπο της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον Covid-19 ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο.
Ο κ. Μόσιαλος εξακολουθεί να δίνει τις συμβουλές του στην κυβέρνηση, και τώρα που άνοιξαν τα σύνορα.
Για παράδειγμα σημειώνει ότι «πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν ανοίγουν τα σύνορα μιας χώρας να αυξάνεται ο κίνδυνος της πανδημίας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για μας, ισχύει για όλες τις χώρες που ανοίγουν τα σύνορά τους.
Συνεπώς στο επόμενο διάστημα χρειάζεται συνεχή επιτήρηση της πορείας της χώρας, αλλά και της πορείας των άλλων χωρών από τις οποίες θα δεχτούμε τουρίστες. Αυτή τη στιγμή η επιδημία ελέγχεται στη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως Αγγλία, Σκόπια, Μολδαβία κ.α. Χρειάζεται, συνεπώς, προσοχή».
Όσον αφορά την πιθανότητα να προκύψει δεύτερο κύμα, ο καθηγητής είναι κατηγορηματικός: «Ουδείς γνωρίζει εάν θα υπάρξει δεύτερο κύμα, απλώς θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις».
(Parapolitika – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Συνεχίζουμε να επιθυμούμε το διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών»
- Ο Ίθαν Χοκ προαναγγέλλει ένα κινηματογραφικό αριστούργημα δια χειρός Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
- Αχαΐα – Ηλεία: Οι αγρότες απέκλεισαν τη μεγάλη περιμετρική οδό στον κόμβο της Εγλυκάδας
- Επικό βίντεο: Πρόβατα μπούκαραν…σε μίνι μάρκετ στη Γερμανία!
- Οι Ρώσοι προχωρούν στο μέτωπο και έθεσαν υπό έλεγχο ακόμα μία περιοχή
- Φρίκη στο Ηράκλειο: Γονείς κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις και άσκηση βίας σε βάρος των δυο παιδιών τους
- Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Σκύδρας προχωρούν από τις 16.30 παραγωγοί της περιοχής
- Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση σήμερα και αύριο η Σαμοθράκη λόγω των θυελλωδών ανέμων
- Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Ραφήνα – Βρέθηκε ταφή σε πίθο και λάκκος με μακρόχρονη χρήση και ίχνη καύσης
- Η Τουρκία θέλει «να υποστηρίξει» τον συριακό στρατό κατά των Κούρδων μαχητών στο Χαλέπι









