Ο νομάρχης της Ανδριανούπολης ανέφερε πως καμουφλαρισμένοι Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά λέμβου της τουρκικής αστυνομίας στον ποταμό Έβρο.
Οι στρατιώτες, σύμφωνα με τον ίδιο άνοιξαν πυρ παρενόχλησης, δηλαδή πυροβόλησαν στον αέρα.
«Στις 17:30 την Πέμπτη, 04.06.2020, ενώ η αστυνομία περιπολούσε τον ποταμό Έβρο στην περιοχή Meriç, στο έδαφος του χωριού Rahmanca οι αστυνομικές Ειδικές Δυνάμεις μας, (εντόπισαν) μια σορό που ανήκει σε μετανάστη στις ρίζες δέντρου στα όρια του ποταμού στα σύνορα της χώρας μας. Ενώ φωτογραφίζαμε και τραβάγαμε βίντεο, μια ομάδα 10-12 στρατιωτικών καμουφλαρισμένων στρατιωτών άνοιξε πυρ παρενόχλησης κατά του σκάφους των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας μας, και η παρενόχληση τελείωσε αφού τα στελέχη μας πήραν αμέσως θέσεις και άνοιξαν μια προειδοποιητικά πυρά στον αέρα», ανέφερε ο νομάρχης.
Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν πως υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο.
Υπενθυμίζεται πως πριν δύο ημέρες τουρκικά μέσα «ανακάλυψαν» μετακίνηση «6.000 μεταναστών» προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, πληροφορία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με τον πιο επίσημο τρόπο από την ελληνική πλευρά.
Οι Ελληνικές Δυνάμεις πάντως βρίσκονται σε ετοιμότητα:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το «Spider-Man: Brand New Day» σπάει τα ρεκόρ όλων των εποχών με σχεδόν 719 εκατ. προβολές! vid
- H επόμενη εβδομάδα είναι ιστορική για τη Μελάνια Τραμπ – Δείτε τι ετοιμάζει
- Περσικός Κόλπος: Νέα ρωσική έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών
- Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε μαζική εισροή μεταναστών
- Στο νοσοκομείο ο Τσακ Νόρις
- Η Τακαΐτσι εύχεται στον Τραμπ για τα γενέθλια του 20χρονου Μπάρον! Η θερμή αγκαλιά – ΒΙΝΤΕΟ
- Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της δυτικής Πελοποννήσου
- Η… αυτοκρατορική απαίτηση του Τραμπ! Κυκλοφορεί το δικό του χρυσό νόμισμα
- Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου μετά από δηλώσεις του Νετανιάχου
- Με βροχές, καταιγίδες και μποφόρ θα κυλήσει η Παρασκευή 20/3









