Ο λογαριασμός @realDonaldTrump είναι ένας από τους 10 με τους περισσότερους ακολούθους στο Twitter (81,7 εκατομμύρια). Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει έρθει σε ρήξη με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αφού σε δύο αναρτήσεις του σχετικές με την επιστολική ψήφο μπήκε η επισήμανση «επαληθεύστε τα γεγονότα».
Αμέσως μετά, το Twitter «κάλυψε» ένα μήνυμα του Τραμπ με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τους κανόνες του επειδή «εξυμνούσε τη βία». «Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, ξεκινούν τα πυρά», έγραφε ο Τραμπ με αφορμή τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.
Ο διευθυντής της στρατηγικής δημόσιας πολιτικής του Twitter, Νικ Πικλς, σε μια ακρόασή του στο βρετανικό κοινοβούλιο, είπε σήμερα ότι τα «τουίτ» του Τραμπ εξετάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα υπόλοιπα. «Κάθε φορά που αναρτάται το μήνυμα ενός χρήστη και μας επισημαίνετε, το εξετάζουμε με βάση τους κανόνες μας», είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για τα ψηφιακά μέσα.
Οι βουλευτές ρώτησαν δύο φορές τον Πικλς αν αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του Αμερικανού προέδρου μπορεί να κλείσει, αν συνεχίσει να παραβιάζει τους κανόνες. «Όλοι οι λογαριασμοί στο Twitter υπόκεινται στους κανόνες του Twitter», απάντησε και τις δύο φορές.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Στην εποχή του TikTok τοξικότητα και ύβρεις στο Κοινοβούλιο
- Ν. Παπαθανάσης: Νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτηρίων, ύψους 5,785 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ
- Χειροπέδες σε 67χρονη ασθενή για ένταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
- Η Ιαπωνία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συζητήσει με το Ιράν σχετικά με το «Στενό του Χορμούζ»
- Θεσσαλονίκη: Αλλοδαπός οδηγός φορτηγού επιχείρησε να χρηματίσει αστυνομικούς για να γλιτώσει τις κλήσεις
- Ο περίεργος «ένοικος» ενός μοναστηριού…έχει γίνει viral φαινόμενο στην Ισπανία!
- Πικρό αλλά αληθινό: «Η Ευρώπη μόλις η βενζίνη φτάσει στα 3 ευρώ/λίτρο» – Vid
- Ανακαλύφθηκαν βαρέλια από τον 17ο αιώνα στη Νορβηγία – Νέα στοιχεία για τις κατασκευές της εποχής (Photo)
- Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί για “μη αναστρέψιμες ζημιές” σε υποδομές της Μ. Ανατολής
- Τι ελπίζει η Ρωσία σε σχέση με τις ΗΠΑ και τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν









