Ανακοίνωση Μόσχας υπέρ Τραμπ: «Σε αυτό συμφωνούμε με τον Αμερικανό πρόεδρο»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του, τάχθηκε υπέρ της άποψης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε το σχήμα των G7 ως «πολύ ξεπερασμένο», καθώς «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο».

Στην άποψη του Ντόναλντ Τραμπ περί «παρωχημένης συνόδου των G7» συμφωνεί η Μόσχα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε την αναβολή της Συνόδου των G7, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου στην Ουάσινγκτον.


Παράλληλα, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το σχήμα των G7 ως «πολύ ξεπερασμένο», εξηγώντας ότι «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο».

Προανήγγειλε δε ότι θα διοργανώσει μια νέα Σύνοδο το προσεχές φθινόπωρο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, όπως της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο Λονδίνο, το οποίο τάσσεται εναντίον της επιστροφής της Μόσχας.

Αναβολή των G7
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σύνοδο των G7 παραδοσιακά συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόθεση του Τραμπ ήταν η διεξαγωγή της Συνόδου εντός του Ιουνίου, προκειμένου να καταδείξει την αποκατάσταση της ομαλότητας, μετά την υγειονομική κρίση της COVID-19.


Ωστόσο, το Σάββατο, το Βερολίνο γνωστοποίησε την άρνηση της Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, να δώσει το παρών, επικαλούμενη τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Επικοινωνία Πούτιν – Τραμπ
Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Μεταξύ άλλων, οι δύο Πρόεδροι εξέτασαν τη σημασία ενός αποτελεσματικού καθεστώτος στους ελέγχους όπλων, ενώ επί τάπητος ετέθηκαν και οι εξελίξεις για τη Σύνοδο των G7.

Μετά τη διμερή επικοινωνία, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε τον Πούτιν για την ιδέα διεξαγωγής μιας διευρυμένης Συνόδου των G7.

(sputniknews – φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί