Με τον «αέρα» της επιτυχίας στην Λιβύη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, θεωρεί πως μπορεί να ιδιοποιηθεί την Ελληνική ΑΟΖ στην γραμμή Κρήτης-Ρόδου-Καστελόριζου, φτάνοντας μέχρι και τα έξι ναυτικά μίλια από τα νησιά (περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Με τις εξωτερικές επιτυχίες, ο τούρκος πρόεδρος θέλει να αντιμετωπίσει την εσωτερική πολιτικοοικονομική κρίση, η οποία εξελίσσεται σε «αχίλλειο πτέρνα» της παντοδυναμίας του Ερντογάν, επιχειρεί δηλαδή να εξάγει την κρίση στο εξωτερικό.
Σε νέα δημοσκόπηση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει πάρει προβάδισμα, το οποίο δεν αποκλείεται να αυξηθεί, αν ο «Σουλτάνος» δεν πετύχει κάτι εις βάρος της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της Eurasia Research, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς οι απαντήσεις των συμμετεχόντων εμφανίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν στην δεύτερη θέση μετά τον Ιμάμογλου. Σε ερώτηση ποιόν από τους δυο θα ψηφίζατε για πρόεδρο, τον Ταγίπ Ερντογάν ή τον Εκρέμ Ιμάμογλου, το 45.5% επέλεξε τον δήμαρχο της Πόλης και το 40,4%, τον νυν πρόεδρο.
Επομένως, ο Ερντογάν ψάχνει απεγνωσμένα επιτυχία κατά της Ελλάδας, μετά το βατερλό του Έβρου, επιχειρώντας αντιπερισπασμό στην Μεσόγειο με την προαναγγελία γεωτρήσεων, προκειμένου αφενός να προκαλέσει τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας, αφετέρου να «ταΐσει» το εσωτερικό ακροατήριο που τον αμφισβητεί. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου ο Τούρκος Πρόεδρος, έστησε ολόκληρη κιτς φιέστα στην Αγιά Σοφιά, χαϊδεύοντας τα αυτιά των φανατικών μουσουλμάνων. Μετά από την φιέστα, σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ζήτησε να μετατραπεί το μνημείο της Ορθοδοξίας σε τζαμί. Φανταστείτε τι έχει να γίνει σε περίπτωση ελληνικής υποχώρησης σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα μας.
Η Ελλάδα οφείλει να είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ και ταυτόχρονα να παρακαλεί ο Ερντογάν να χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος στο εσωτερικό «μέτωπο» (αν είναι σε θέση μάλιστα να συμβάλλει, με κάποιον τρόπο, σε αυτή την κατεύθυνση ακόμα καλύτερα)!
Δείτε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τις ακριβείς περιοχές πλησίον σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, στις οποίες οι Τούρκοι ανακοίνωσαν θαλάσσιες έρευνες, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ο οριστικός χάρτης θα δημοσιευτεί όταν δοθούν οι άδειες, ωστόσο οι περιοχές που προκύπτουν από τα στοιχεία των οικοπέδων είναι σαφή.
Με το διαφορετικό χρώμα είναι η επέκταση των θαλάσσιων οικοπέδων έκταση 116.745 εκταρίων στα οποία ζητά να βάλει γεωτρύπανα η Τουρκία παραβιάζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βραχυχρόνια μίσθωση: Σταθερή ανοδική πορεία με διαδοχικά ρεκόρ
- Θεσσαλονίκη: Επιτήδειος αποσπούσε χρήματα με διάφορα προσχήματα
- Ο Μυλοπόταμος Ρεθύμνου αποκτά υποβρύχιο τουριστικό αξιοθέατο
- Δηλώσεις Όρμπαν για την ειρήνη λίγο πριν πάει να συναντήσει τον Τραμπ
- Tο 25% όλων των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε ολόκληρη την ΕΕ σχετίζονται με το αλκοόλ
- Θεσσαλονίκη: Στην Εισαγγελία Εφετών οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία
- Έιμι Πασκάλ: Η πρώτη γυναίκα παραγωγός που θα τιμηθεί με το Βραβείο Επιτεύγματος στον Κινηματογράφο
- Νίκος Παπαθανάσης: 72,6 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών
- Έρχονται τελικά αυξήσεις και στα τιμολόγια του νερού;
- Viral ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα τον Μπακς ντυμένος ως Minion, vid
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					