Αν, όμως, τα τάπερ που χρησιμοποιείτε τα έχετε πολλά χρόνια, τότε μπορεί να διατρέχετε έναν σοβαρό κίνδυνο.
Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτών των πλαστικών δοχείων έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την ουσία δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ). Είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πολυκαρβονικά πλαστικά και τις εποξικές ρητίνες.
Το πολυανθρακικό πλαστικό χρησιμοποιείται συχνά σε δοχεία που αποθηκεύουν τρόφιμα και ποτά, όπως μπουκάλια νερού. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA μπορεί να “διεισδύσει” στις τροφές ή τα ποτά στα δοχεία που είναι φτιαγμένα με αυτήν. Η έκθεση του ανθρώπου στην BPA είναι επικίνδυνη, λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία του εγκεφάλου και τον προστάτη των εμβρύων, των βρεφών και των παιδιών.
Ελέγξτε τα παλιά τάπερ που έχετε στο σπίτι και πετάξτε οποιοδήποτε είναι κατασκευασμένο από διαφανές, άκαμπτο πλαστικό, και φέρει την σφραγίδα με ένα “PC” (σημαίνει πολυανθρακικό) ή με τον αριθμό “7”. Αυτοί είναι οι τύποι των δοχείων που μπορεί να περιέχουν BPA.
Αν και οι κατασκευαστές έχουν σταματήσει την χρήση BPA στα νεότερης κατασκευής δοχεία με πολυανθρακικό, τα παλιά δοχεία πιθανώς να έχουν ακόμα ΒΗΑ. Και οι πολλές πλύσεις στο πλυντήριο πιάτων ή στο χέρι μπορεί να επιταχύνουν την “διαρροή” της χημικής ουσίας.
(iatropedia – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος προβεβλημένου γκαλερίστα
- Οι 10 καλύτερες τροφές για το δέρμα σας
- Γ. Κεφαλογιάννης: Προχωράμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair
- Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) στα αεροδρόμια
- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου
- Συγκλονιστικό βίντεο: Τελεφερίκ αποκολλήθηκε και σκότωσε γυναίκα στην Ελβετία, vid
- Τραγωδία στην Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Βρήκε τρόπο να βγάλει λεφτά…Κι όμως το έκανε επάγγελμα! ΒΙΝΤΕΟ
- 20 χώρες δηλώνουν “έτοιμες να συμβάλουν στις προσπάθειες” για να ξανανοίξει το Στενό του Χορμούζ
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Αποζημιώσεις λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του αφθώδους πυρετού









