«Ουσιαστικά πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του κοινοτικού προϋπολογισμού συνολικά. Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δούμε όμως που θα κάτσει η μπίλια. Υπάρχει ακόμα μια διαπραγμάτευση. Χθες, ανακοινώθηκε η εισήγηση της Κομισιόν» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Μάλιστα, ξεκαθάρισε, ότι οι παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία της χώρας προκειμένου να δημιουργηθεί νέος πλούτος.
«Αυτά είναι χρήματα που θα μπουν στην οικονομία. Περνώντας στην οικονομία μέσα από επενδύσεις δημιουργούν καινούργιο πλούτο, νέο ΑΕΠ. Εμμέσως, δημιουργούν επίσης και δημοσιονομικό χώρο, καθώς γεννούν ΑΕΠ, άρα φόρους και εισφορές» υπογράμμισε σχετικά.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ύπαρξη κάποιων δημοσιονομικών κανόνων στη χρήση των πόρων κατά της διάρκειας της υγειονομικής κρίσης, ενώ επισήμανε με νόημα πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πώς όταν παρέλθει η οικονομική κρίση θα επανέλθουμε στην τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων. Όπως και όλη η Ευρώπη».
Σχετικά με τη προκαταβολή φόρου, ο υφυπουργός, σημείωσε ότι θα μειωθεί, τονίζοντας ωστόσο, πως το είδος της μείωσης θα αποφασιστεί «όταν δούμε τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων». Έμφαση, όπως είπε, θα δοθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις, μια και «εκεί πρέπει η προκαταβολή να μειωθεί σημαντικά».
Τέλος, επισήμανε την πρόθεση της πολιτείας να ενισχύσει τους ανθρώπους στο θέμα της φορολογίας, με ενδεχόμενη μείωσή της «ανάλογα με το πως πάνε και τα κρατικά έσοδα».
(Megatv – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από απειλή για ύπαρξη βόμβας στο σπίτι του Κένεντι
- Λιακόπουλος: Μπορεί να φέρουν το χάραγμα, χωρίς να καταργήσουν τα μετρητά
- Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης αύριο Κυριακή
- Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ο οδηγός του ΟΑΣΘ που χαρίζει ξύλινα μπρελόκ και η ιστορία με το χαμένο πορτοφόλι
- Σύνοδος ΟΗΕ: Βαλίτσες για… Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης – Ποιούς θα συναντήσει
- Δυτική Ελλάδα: Στην πρώτη πεντάδα των παραβάσεων πανελλαδικά για τη μη χρήση κράνους
- Θετική η πρώτη γεύση από τη σεζόν: Αύξηση 12,5% στα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και άνοδος στις αφίξεις
- Νέο πλήγμα του Τραμπ στο διεθνιστικό Χάρβαρντ
- Τρομερό αυτό που φέρεται να αποκάλυψε πρώην Ουκρανός στρατιώτης
- Ηράκλειο: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στη Νίβρυτο – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΡΑΝΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΚΑΙΡΟΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ

