Συγκλονιστική Αποκάλυψη για την υγεία του Ερντογάν- Καρκίνος και επιληψία απειλούν τον Τούρκο πρόεδρο

Ο ερευνητικός ιστόστοπος Nordic Monitor έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την υγεία του. Σὐμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου και πάσχει από επιληψία. Είναι ήδη γνωστό ότι επέζησε από καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση […]

Ο ερευνητικός ιστόστοπος Nordic Monitor έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την υγεία του.

Σὐμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου και πάσχει από επιληψία.

Είναι ήδη γνωστό ότι επέζησε από καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν 57 ετών. Εσωτερικές πηγές που έχουν γνώση της υγείας του Ερντογάν, ανέφεραν τότε ότι ο καρκίνος ανακαλύφθηκε κατά την εξέταση που έγινε αφού διαμαρτυρήθηκε για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του. Οι πηγές διατήρησαν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους, σημειώνεται στο δημοσίευμα του Nordic Monitor.

Nordic Monitor

Η εξέταση δείγματος ιστού έδειξε ότι είχε αδένωμα, πρόδρομο του καρκίνου, ενώ περαιτέρω εξετάσεις, προσδιόρισαν αργότερα ότι ο Ερντογάν είχε καρκίνο σταδίου 2 ή 3. Ο όγκος εντοπίστηκε 10-15 εκατοστά από το πρωκτικό χείλος και μπορεί να χαρακτηριστεί ως καρκίνος του ορθού λόγω της εγγύτητάς του με τον πρωκτό.

Ως καλύτερος χειρούργος προτάθηκε ο καθηγητής Ντουρσούν Μπουγκρά, με επικεφαλής τον Δρ Φαχρετίν Κοτσά, ο οποίος αργότερα έγινε υπουργός Υγείας.

Η χειρουργική επέμβαση έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και αφαιρέθηκαν περίπου 20 έως 25 εκατοστά του παχέος εντέρου του Ερντογάν, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε δύο ημέρες αργότερα και το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για πεπτικό πρόβλημα και σύντομα θα ξαναρχίσει τη δουλειά μετά από ξεκούραση, χωρίς αναφορά σε καρκίνο ή όγκο.

Ο τότε υπουργός Υγείας Ρετζέπ Άκντατ, ο οποίος είναι τώρα νομοθέτης στο κόμμα του Ερντογάν, είπε ότι δεν υπάρχει επιπλοκή κι απλώς οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση.

Ειδικός χειρουργός που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση του Ερντογάν είπε στο Nordic Monitor ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη χημειοθεραπεία μετά, χωρίς ακτινοβολίες, η οποία επέτρεψε στον πρόεδρο να λειτουργήσει καλύτερα. «Τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία για αυτόν τον τύπο καρκίνου μπορούν να επιβιώσουν έως και 20 χρόνια», είπε, διατηρώντας κι αυτός την ανωνυμία του, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, πάσχει και από επιληψία. Η επιληψία είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο και ο Τούρκος πρόεδρος έχει δείξει συμπτώματα, όπως επιληπτικές κρίσεις.

Στις 17 Οκτωβρίου 2006 μάλιστα, συνέβη το εξής περιστατικό: Βρισκόταν στο δρόμο του κοινοβουλίου και υπέστη μια κρίση. Οι σωματοφύλακες του, τον είχαν κλειδώσει κατά λάθος στο αυτοκίνητο και χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα με μια βαριά για να τον βγάλουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Μεταφέρθηκε στο κοντινότερο Νοσοκομείο Güven για επείγουσα θεραπεία.

Και πάλι το γραφείο του ισχυρίστηκε ότι η αρτηριακή πίεση του Ερντογάν ήταν χαμηλή, καθώς νήστευε και ότι η υγεία του ήταν σε καλή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο, ο Ερντογάν έκανε αξονική τομογραφία εγκεφάλου για να εντοπιστεί τι είχε προκαλέσει την απώλεια των αισθήσεών του. Δεν έγινε καμιά επιβεβαίωση περί επιληψίας, ούτε από το νοσοκομείο, ούτε από το γραφείο του.

Ο ειδικός νευρολογίας, ο Δρ Φετιγέ Σουμέρ Γκουλάπ, ο πρώτος γιατρός που εξέτασε τον Ερντογάν στην εντατική, συμπέρανε ότι ο Ερντογάν υπέστη κρίση επιληψίας. Το μυστήριο είναι, ότι η σχετική έκθεση έλειπε από τα αρχεία του νοσοκομείου και ο ειδικός πέθανε όταν ήταν μόνο 42 ετών, υπό ύποπτες συνθήκες.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί