Η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα συζήτησε σε βιντεοσύσκεψη με την υφυπουργό Υγείας της Τουρκίας Εμινέ Αλπ Μεσέ, ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και την συνεργασία των δύο χωρών στην δημιουργία εμβολίου κατά του Covid-19.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή, αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά δήλωσε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ρωσική για την δημιουργία εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα αυτό.
Επίσης η ρωσική ρυθμιστική αρχή Rospotrebnadzor και το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας συμφώνησαν να εκπονήσουν συμφωνία στον τομέα επιστημονικό-τεχνικής συνεργασίας.
Την Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους θεραπείας κρουσμάτων του κορωνοϊού καθώς και στο ζήτημα της δημιουργίας εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









