Δεύτερο χτύπημα ακολούθησε στο σύστημα για κάλεσμα σε προσευχή στη Σμύρνη, με τους χάκερ να επιλέγουν μετά το “Bella Ciao” να ακουστεί το “Yuh Yuh” της γνωστής Σέλντα Μπαγτζάν.
Η ίδια τραγουδά στίχους του Aşık Mahzuni Şerif, ποιητή και τραγουδοποιού που είχε φυλακιστεί πολλές φορές, ενώ το 2002 που πέθανε, η υπόθεσή του εκκρεμούσε ακόμη στο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας.
Η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο twitter κάνει λόγο για πρόκληση:
«Ανακοίνωση προς το κοινό. Είπαν ότι το τραγούδι μου ακούστηκε από τους μιναρέδες των τζαμιών στη Σμύρνη. Μία απολύτως προκλητική πράξη. Προσπαθούν να παρασύρουν κάπου τη χώρα, πιστεύω στη βία!» έγραψε.
Μετά το δεύτερο περιστατικό οι μουφτήδες της Σμύρνης είπαν ότι «σίγησαν» το κεντρικό σύστημα προσωρινά ώσπου να διαλευκανθούν τα δύο περιστατικά.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα αφού άγνωστοι κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι “Bella Ciao”.
(newsbomb – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί
- Εντολή Πούτιν για τις πυρηνικές δοκιμές! «Οι ΗΠΑ έκαναν ασκήσεις για πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία», vid
- Βεντέτα στην Κρήτη: Συνελήφθη συγγενής του νεκρού στο μακελειό των Βοριζίων
- Εμφανίστηκε ξανά η «ομάδα των 11» στη ΝΔ με ερώτηση για τις αυξημένες τιμές στο ρεύμα
- Γ. Παπανδρέου για τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Ηχηρό μήνυμα ελπίδας»
- Α. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μου φωνή»
- Ξεκινά η δεύτερη φάση των μετεγγραφών φοιτητών – Μέχρι πότε θα διαρκέσει









