ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία, άνευ της παρουσίας πιστών, επί τη μνήμη των Αγίων ενδόξων, μεγάλων, θεόσεπτων και ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος μετέβη στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν.Φιλαδέλφεια Αθηνών.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω το αεροσκάφος του Ντόναλντ Τραμπ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Ιανουαρίου
- Διεθνιστής αντίπαλος του Τραμπ σε Ε.Ε.: «Χτυπήστε τον στο πρόσωπο, ευγένειες τέλος»
- Αυτό που η Ρωσία ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση
- Για πρώτη φορά: Δείτε τι έκανε αγελάδα και άφησε άφωνους τους πάντες! vid
- Το viral βίντεο του Tiktok: Όταν το ελληνικό τραγούδι χάνεται στην μετάφραση…
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό το πορθμείο
- Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε το εμβληματικό νεφέλωμα “Έλικας” – Δείτε εικόνα
- Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία
- Τρόμος στην Αυστραλία από την τέταρτη επίθεση καρχαρία σε 48 ώρες – Έκλεισαν οι παραλίες







