«Με την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
«Καθώς όμως πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20» είπε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε:
«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες».
Υπενθύμισε εξάλλου, ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού. Υπενθύμισε πως η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική και απαραίτητη διότι έτσι προστατεύονται όλοι, ακόμη και όταν είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων.
Αναφερόμενος, ευθέως, σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μη τήρηση των αποστάσεων σε αστικά λεωφορεία τις ημέρες του καύσωνα, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μεμονωμένα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι έγιναν παρεμβάσεις και ενισχύθηκαν τα δρομολόγια. «Δεν σας κρύβω ότι δεν έχουμε μεγάλη δυνατότητα, γιατί παραλάβαμε 850 λεωφορεία, ενώ τώρα έχουμε πάει στα 1.100. Με το στόλο που έχουμε και με τις τεχνικές δυνατότητες που έχουμε, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις.
Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό ώστε οι χρονοαποστάσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, αλλά να επαναλάβουμε ότι, όπως έχει πει ο κ. Τσιόδρας και όλοι οι ειδικοί, η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη, διότι προστατεύει ακόμη και όταν δεν έχουμε αποστάσεις».
(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δήμος Βύρωνα: Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων
- Κοντογεώργης: «Tα μπλόκα της διαμαρτυρίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μετατραπούν σε μπλόκα ταλαιπωρίας»
- Ο Σπάικ Φιρν του «Alien: Romulus» μαζί με την Ρενέ Ζελβέγκερ στο θρίλερ «Phantom Son»
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Όσοι δεν θέλουν τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αρνούνται τους ελέγχους
- Άβολη στιγμή σε αμερικανικό σόου: Της έδειξαν το ανακαινισμένο σπίτι και το…μίσησε! vid
- Super League: Τι αλλαγές στη βαθμολογία έφεραν οι χθεσινοί αγώνες
- ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει την ειρήνη χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στα εθνικά δίκαια
- ΕΣΕΕ για μικροδέματα από τρίτες χώρες: Μεταβατικό αλλά όχι επαρκές βήμα το τέλος των 3 ευρώ
- Έπος: Drone μετέφερε μπριζόλες, καβουροπόδαρα και μαριχουάνα…σε κρατούμενους!
- Τσεχία: Διορίστηκε η νέα κυβέρνηση του Μπάμπις
Κύρια Θέματα









